В Доброполье создают условия для математического развития детей младшего дошкольного возраста

Переглядів: 1187 0 06.02.2017 в 09:00:00 Освіта
В Доброполье создают условия для математического развития детей младшего дошкольного возраста

Сьогодні з поміж важливих завдань, що ставить перед собою освіта, особливої активності набирає проблема розумового розвитку дітей. Логічне мислення – необхідний засіб засвоєння матеріалу в будь – якій галузі знань, в тому числі й в математиці. Вони використовуються для узагальнення та систематизації знань, надають дитині можливість самостійно робити правильні умовиводи, доводити вірність свого міркування. Отже, навчання дошкільника розмірковуванню стає одним із важливих педагогічних завдань, яке необхідно розв’язувати в контексті особистісного розвитку дитини в цілому та логіко – математичного зокрема.

Саме цій важливій темі, згідно плану роботи методичного кабінету відділу освіти Добропільської міської ради, 31 січня 2017 р. на базі ДНЗ №12 «Дзвіночок» (завідувач Рябчук М.М.) було присвячено засідання ПНМК вихователів груп молодшого дошкільного віку дошкільних навчальних закладів м. Добропілля(керівник Чубченко Л.Л., вихователь-методист ДНЗ №19).
Головна мета засідання – підвищення рівня професійної компетентності педагогів – дошкільників щодо використання форм і методів в роботі з логіко – математичного розвитку дітей молодшого дошкільного віку. Із зацікавленістю педагоги познайомилися з виставкою методичної літератури, дидактичним матеріалом, посібниками та настільними іграми для малят з логічного розвитку. Вихователі Горбань О.Г., Кириченко Н.Г.(ДНЗ №12) виступили з досвідом своїх наробок в цьому напрямку. Питання «Вирішення проблеми логіко-математичного розвитку через призму БКДО» детально розповіла Сліпченко О.М.(ДНЗ №35). Цікавий майстер-клас з розвиваючими іграми Воскобовича «Вплив дидактичних ігор на логіко-математичний розвиток малюків» провела Хренкова О.І.( ДНЗ №34). Не залишилися байдужими вихователі під час перегляду інтегрованого заняття в ІІ молодшій групі «В гості до Мороза Івановича», під час якого Капустіна Н.В. застосувала безліч ефективних методів та прийомів для залучення дітей логічно мислити (вміння порівнювати, вилучати зайве, складати ціле тощо). Дітлахи продемонстрували не тільки гарні знання з цієї теми, але й активність та бажання виконувати складні завдання. Особливо захоплююче пройшла дидактична гра «Впізнай на дотик», яку запропонував Мороз Іванович, і діти на дотик визначали холодні та гарячі предмети (бурульки, варену картоплю та яйце). Горбань Н.П. (ДНЗ №12) під час ділової гри для дорослих «Розвиваємо логіку» довела, що роботу з логіко-математичного розвитку необхідно розпочинати якомога раніше.
Підводячи підсумки, Героєва В.І., методист методичного кабінету, організувала з педагогами інтерактивну гру «Павутинка», під час якої педагоги мали можливість проаналізувати різноманітні форми роботи ПНМК, поділитися своїми враженнями від побаченого на заході та плідної роботи.


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх