В Доброполье состоялось обсуждение вопросов медицинского обеспечения будущих объединенных территориальных общин

Переглядів: 1337 0 15.09.2015 в 07:24:23 Новини місцевої влади
В Доброполье состоялось обсуждение вопросов медицинского обеспечения будущих объединенных территориальных общин

   10.09.2015 за ініціативи директора департаменту охорони здоров′я Донецької облдержадміністрації Узуна Юрія Геннадійовича відбулася зустріч  з міськими, селищними та сільськими головами,  головами райдержадміністрацій та керівниками закладів охорони здоров′я м. Добропілля, Добропільського та Олександрівського районів, де обговорювали питання медичного забезпечення майбутніх об′єднаних територіальних громад.

   На зустрічі представникам кожної територіальної громади було запропоновано представити власне бачення організації медичного обслуговування на своїй території, з урахуванням своїх фінансових можливостей та чинного законодавства.

         Учасники говорили про перспективи та труднощі, які виникають на шляху  об′єднання громад, про бажання відкривати у містах і селах нові лікарні та амбулаторії  для забезпечення  належних умов для лікування населення, про надання змоги лікуватись населенню громад  у близько розташованих медичних закладах шляхом здійснення міжбюджетних трансфертів, про здійснення заходів для покращення стану доріг для швидкого надання медичної допомоги.

         Перший заступник міського голови Курдя І.І. доповів про загальну проблему забезпечення  кадрами медичних закладів, про шляхи її вирішення, в т. ч. за рахунок міської програми «Кадри охорони здоров′я у місті Добропіллі на 2008-2015 роки». Звернув увагу директора  департаменту охорони здоров′я на необхідність надання допомоги в облаштуванні відділення анестезіології і реанімації Добропільської лікарні інтенсивного лікування.

        За результатами обговорення  учасники дійшли згоди, що необхідно більш детально вивчити питання створення нових закладів, громади повинні самостійно будувати ту модель обслуговування, яка дозволить врахувати потреби населення та в повній мірі забезпечити її утримання в межах наявного фінансового ресурсу. 

   Источник: http://radadobropillya.org.ua


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх