В Доброполье прошло открытие "Остановки книги" + ФОТО

Переглядів: 2370 0 10.09.2015 в 16:03:19 Новини бібліотек
В Доброполье прошло открытие

Довгоочікувана подія – офіційне відкриття «Зупинки книжки» біля Центральної  міської бібліотеки м. Добропілля здійснилося 9 вересня 2015р. Проект здійснено завдяки отриманій перемозі в конкурсі міні-грантів «Місто своїми руками», який проводився в рамках реалізації Стратегії соціального партнерства компанії ДТЕК і Добропілля.  На свято зібралися почесні гості: Курдя Ігор Іванович – перший заступник Добропільського міського голови, Кучеренко Аліна Юріївна – регіональний представник ДТЕК по корпоративній соціальній відповідальності та соціальному розвитку в Донецькій та Луганській областях, Омельченко Володимир Васильович – керівник громадської організації «Центр муніципального розвитку Добропілля». На урочисту подію зібралися вдячні мешканці міста, друзі, партнери,  а також користувачі бібліотеки.

Багато приємних слів від почесних гостей почули в свою адресу бібліотечні працівники. Ігор Іванович зауважив, що такі проекти повинні втілюватися у життя. Всі виступаючі закликали небайдужих, творчих, креативних мешканців нашого міста, брати участь у подібних конкурсах. Нехай не швидко, але наше місто таким чином, стане красивішим, комфортнішим, приємнішим і ще більш улюбленішим. Наше Добропілля – наш дім.

Дуже приємно, коли  розумієш, що твої зусилля були не марними, коли відчуваєш щиру подяку.  Тоді хочеться роботи ще щось добре, щось корисне для людей. Багато вдячності відчули «книжні люди», ще тоді коли проект тільки почав реалізовуватися. Вже тоді люди проходячи мимо казали, що навіть не віриться що така краса може бути у нас. Тут, на самісінькому кінці міста, де нема місця щоб присісти, щоб просто відпочити, тепер є «Зупинка-книжка». Багато подяк також висловлювали, люди, яким доводиться щодня стояти, чекаючи на автобус. Навіть ці нудні хвилини очікування тепер можна провести з користю, наприклад погортавши журнал.

В чому ж різниця «Зупинки-книжки» від звичайної транспортної зупинки? Крім того, що «культурний острівець» розташовано на деякій відстані від дороги, біля бібліотечної зупинки знаходиться «Чарівний телевізор». Це імпровізована поличка для буккросингу. Буккросинг – це широко відомий рух у всьому світі. Книжки дістаються з пильних полиць і відправляються у «вільне плавання».  Таку книжку ви можете знайти не тільки на нашій зупинці,  можливо зустріти її у будь-якому іншому людному місті. В ідеалі про знаходження такої книжки треба залишити повідомлення на сторінці Центральної міської бібліотеки в соцмережах, або на нашому сайті. Тож шукайте «мандруючі» книжки на вулицях  міста, і будь ласка прочитавши, дайте змогу прочитати  іншим. 

Хочеться висловити щиру подяку за допомогу в реалізації проекту Єдуарду Кравцову-Маричу, ковалю з творчим підходом, який втілив в життя ідею бібліотекарів. Велике спасибі волонтерам та друзям за оновлені бордюри, за клумбу, яка тепер буяє осінніми квітами, за оформлення повітряними кульками в день відкриття нашої зупинки. Ваші підтримка і сприяння для нас є дуже важливими.

Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх