В Доброполье прошла встреча местной молодежи с активистами из Америки

Переглядів: 1518 0 05.10.2016 в 11:41:18 Творчість
В Доброполье прошла встреча местной молодежи с активистами из Америки

«Listening Tour»: чи є молодіжний рух в Україні?»: ми довели, що є!

4 жовтня делегація команди Добропільської міської дитячо-юнацької організації «Мрія» мала можливість представити свою роботу у рамках американського проекту  «Listening Tour». Ми зустрічалися із Іреною Даниш, тренером Інституту лідерства та управління, яка досліджує проблеми розвитку громадської активності у різних осередках  самоврядування. Вона сказала, що цільовими групами проекту є молодіжні організації, активісти,  асоціації, школи, університети.

Загальна мета діяльності: почути думки молоді з різних куточків України з приводу  відчуттів та поглядів, щодо їхньої залученості у процес змін в Україні у постмайданний період. Також, підвищити рівень  мотивації та надати інформацію, щодо можливостей залучення до мережі активістів. Кінцева мета - досягнути залучення до зустрічей 3 тисяч  молодих людей у 12 містах на Сході та Заході, а саме: Львів, Тернопіль, Івано-Фарнківськ, Хмельницький, Луцьк, Київ, Одеса, Харків, Словянськ, Краматорськ, Добропілля, Новогродівка, Маріуполь, Дніпропетровськ.

Зустріч розпочалася десятихвилинним відео роликом “Молодь в дії” (Youth on the Move), що послужив поштовхом для проведення 1.5 годинної дискусії на тему молоді та змін у країні.
Крім нашої команди, на цій зустрічі були представники ще декількох молодіжних організацій нашого міста, але нажаль, вони були пасивними, сором'язливими, це не дало змоги скласти повне враження про їхню діяльність. А от наша "Мрія", як  завжди, одна із перших представила лідерський досвід свого міста. Ми наввипередки, один за одним, активно розповіли про проекти та цікаві програми, які реалізуються у нашій організації та дають можливість для самовдосконалення та набуття досвіду партнерства у суспільно значущих справах. Ми розповіли про наші досягнення на обласному рівні та у Всеукраїнському  фестивалі присвяченому Всесвітньому Дню Землі, що проходив у квітні цього року в м. Кіровоград, там ми посіли І місце серед 20 регіонів України. З рештою, із висновку, яким поділилася  американка Ірен, ми можемо сказати, що вона приємно вражена активністю нашої організації. Вона сказала, що це саме те, що повинно бути в таблиці досліджень про успішне лідерство на засадах самоврядування. Кожна шкільна дитяча організація,  теж скористалася можливістю виразити щось цікаве про себе.

Усі разом ми прислухатися до історій, що сталися з нашою гостею, вона розповіла ситуації з життя, які дали нам ширше поняття лідерства.

 

Дмитро Прудник,

голова Ради старшокласників

ДМДЮО «Мрія»

 

Сьогодні ми були присутні на зустрічі, котра допомогла нам ще більше розкритися як особистість. 
Прекрасна, душевна американка Ірена ставила нам дуже інтригуючі та широкі запитання.
Ми хотіли отримати нові знання,знайомства...ми їх отримали!
Почалося усе із пари слів про себе із уст Ірени, після цього кожна організація розказала декілька слів про себе, а сааме: найцікавіші справи, проекти свого виховного комплексу.
У конференц-залі  були присутні представники волонтерських рухів, також напрям журналістики і звісно представники дитячих та молодіжних організацій.
Гостя була дуже вражена, і здивована великими успіхами нашого  Добропілля.
Наша розмова була дуже цікавою, тому ми не помітили, як пролетів час, і нам довелося прощатися.
Найголовніше, що ми винесли із зустрічі - це обмін досвідом. Ми зрозуміли, що повинен бути вагомий приклад, і тоді буде набагато легшее здійснювати самостійно практичні продуктивні кроки.
Отже, це ще одна зустріч, котра допомогла нам піднятися на ще одну сходинку лідерського успіху.

 

Наталя Дудушко,

лідер дитячої організації

«Республіка радості»,

НВК СШ І-ІІІ с. № 4 - ДНЗ


В Доброполье прошла встреча местной молодежи с активистами из Америки


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх