В Доброполье прошел методический воркшоп для руководителей дошкольных учебных заведений

Переглядів: 1533 0 24.12.2016 в 11:00:31 Освіта
В Доброполье прошел методический воркшоп для руководителей дошкольных учебных заведений

20 грудня 2016 року згідно плану роботи методичного кабінету відділу освіти Добропільської міської ради на базі ДНЗ №19 «Сонечко» (завідувач Громило М.О., вихователь-методист Чубченко Л.Л.) був проведений методичний воркшоп для керівників ДНЗ м.Добропілля з проблеми «Реалізація завдань Базового компоненту дошкільної світи через впровадження Педагогіки емпауерменту».

         Зі щирими словами привітання звернулася до учасників семінару завідувач методичним кабінетом Курдя Н.В., а методист МК Героєва В.І. окреслила проблему та зосередила увагу на актуальності ефективного впровадження педагогічної моделі «емпауермент» в освітньо - виховний процес дошкільного закладу. 
Педагоги та діти ДНЗ №19 під час семінару поділились накопиченим досвідом з гостями: різноманітний та яскравий творчий контент був представлений у вигляді виставки  «Шедеври національних головних уборів українців», арт-майстерень «Руками творяться дива» та «Знайомство з технологією ебру» (вих.Рижкова Т.І., учитель-логопед Бутрік О.І.), флеш-мобу «Перлина Україна» (вихователі Рижкова Н.О., Єфімова Т.В.), який був пронизаний любов’ю до України. 
Сучасне заняття - це витвір мистецтва, коштовне намисто, створюючи яке, педагог уміло використовує всі можливості для розвитку особистості дитини. Нанизані намистинки педагогічної майстерності продемонстрували під час ігор-занять «Вулкан кольорової піни» (вих. Макаровська В.Р.), «Animal’s planet» (вих. Анацька К.О.), «Ігор патріотів» (вих. Єфімова Т.В.), театралізованої вистави «У пошуках Колобка» (вих. Кисельова В.М). та пластик-шоу «Зима – це казка наяву» (вих.Удовенко О.Л.), які були спрямовані на підвищення рівня знань та умінь малят, дослідницької діяльності, виховання любові до мови українського народу, формування почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбутнє нашої держави.
Вихователь Єжолова Т.М. з учасниками семінару провела рольову гру «З друзями веселіше» з використанням методики Н.В.Гавриш «Калейдоскоп інформаційно-мовленнєвої творчості» та елементами партнерської діяльності дорослих і дітей, що надало можливості керівникам повернутися у дитинство і побувати у ролі дітей, більш детально познайомитися з інноваційною технологією та бути активними і задоволеними їх учасниками.
В методичному квесті вихователь-методист Чубченко Л.Л презентувала практичний посібник «Вишиванкові прописи», який стане в нагоді для педагогів ДНЗ та НВК в роботі з підготовки руки дитини до письма. Педагоги мали можливість поринути в чарівний світ народно-прикладного мистецтва і познайомитися з особливостями вишивання хрестиком під час підготовки руки майбутнього першокласника до письма.
Дуже цікавою формою методичної роботи з керівниками було проведення бізнес-гейму «Я все знаю, я все зможу»(методист МК Героєва В.І., вихователь-методист Чубченко Л.Л.), метою якого була активізація учасників гри, пробудження в них творчості, створення атмосфери доброзичливості та довіри, з одного боку, а також суперництва і творчої дискусії – з іншого. Педагоги мали змогу аналізувати власні можливості, вибудовувати відповідну лінію поведінки; прогнозувати та аналізувати можливості і мотиви інших людей, нестандартно мислити та колективно працювати. 
Під час зустрічі панувала творча та тепла атмосфера. Завідувач МК Курдя Н.В. та спеціаліст відділу освітиМальцева І.А. висловили свої емоції та враження щодо методичного воркшопу, подякували присутнім за цікаві педагогічні знахідки, майстерність та небайдужість, насичену та плідну роботу, теплі слова на адресу дошкільного закладу №19 «Сонечко» під керівництвом Громило М.О. і побажали успіхів та злетів в усіх життєвих та методичних починаннях.


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх