В Доброполье начата работа по созданию нового Устава громады

Переглядів: 1203 0 24.04.2017 в 11:00:38 Новини місцевої влади
В Доброполье начата работа по созданию нового Устава громады

Сьогодні в залі засідань Добропільської міської ради відбувся семінар-тренінг «Громадські ради: розробка статутів територіальних громад в умовах реформування місцевого самоврядування та впровадження стандартів громадської участі», організаторами якого виступили UNDP Україна.

В заході взяли участь представники міських рад Великого Добропілля, громадських організацій та Громадської ради при виконкомі Добропільської міської ради.

По завершенню тренінгу учасники поділились своїми думками щодо його проведення.

Наталя Старостенко, керуючий справами виконавчого комітету Добропільської міської ради:

Розробка нового Статуту нашого міста на сьогодні є дуже актуальним питанням, адже зараз ми користуємось документом, затвердженим майже 15 років тому. Саме Статут є важливою нормативною умовою функціонування територіальної громади та її органів, його прийняття дасть можливість деталізувати усі можливі форми участі мешканців Добропілля у вирішенні питань місцевого значення.

У сьогоднішньому семінарі-тренінгу взяли участь представники органів місцевого самоврядування Добропілля, Білицького та Новодонецького, органів самоорганізації населення, члени громадської ради виконкому. Це дає змогу ще раз упевнитись, що успіх реформи місцевого самоврядування та децентралізації залежить від створення нового формату взаємодії «влада-громада» та передбачає залучення до процесу змін активних членів громади. В перспективі таке партнерство дозволить ефективно вирішувати проблеми місцевого розвитку.

Оксана Іватіна, начальник відділу організаційно-кадрової та внутрішньої політики виконкому Добропільської міської ради:

Насправді, питання перегляду Статуту на сьогоднішній день набуло особливої актуальності. Це стосується, перш за все, участі громадськості в життєдіяльності міста. Враховуючи активність представників громадянського суспільства, на підставі набутих знань, в проект Статуту нашої громади тепер будуть внесені форми участі громади у місцевому самоврядуванні, передбачена система контролю та відповідальності органів влади.

Необхідно дуже відповідально підходити до формування основного документу громади. Сьогоднішнє спілкування з тренерами, які ознайомили нас з міжнародним та регіональним досвідом, допоможе нам підготувати якісний Статут.

Андрій Гончаров, член Громадської Ради, проектний менеджер ГО «Центр муніципального розвитку міста Добропілля»:

Участь у сьогоднішньому семінарі дала мені змогу не тільки отримати базові знання з розробки статутів та інших нормативних документів, але й щодо дієвих інструментів участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики. Участь громадських організацій та ініціативних жителів є вкрай важливою для розвитку міста, бо саме громадське суспільство повинне визначати вектор розвитку своєї громади.

Завдяки професійному викладенню матеріалу тренерами та практичній роботі над розробкою статутів територіальної громади, вдалося отримати нові знання та закріпити їх на практиці.


Джерело: http://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх