В Доброполье начала работу комиссия государственного архива

Переглядів: 2026 0 03.07.2017 в 08:00:49 Новини місцевої влади
В Доброполье начала работу комиссия государственного архива

В архівних відділах Добропільської райдержадміністрації та Добропільської міської ради вчора відбулося виїзне засідання експертно-перевірної комісії державного архіву Донецької області.

В залі засідань районної ради зібралися керівники та відповідальні особи з питань діловодства та архівної справи районних та міських підприємств, установ, організацій – джерел комплектування архівних відділів.

Напочатку усім присутнім було презентовано виставку фотодокументів «Добропілля: минуле та сьогодення» та відеофільм «Історія Добропільського району».

З вітальним словом до учасників виїзного засідання ЕПК звернувся Василь Перейма, керівник апарату райдержадміністрації. Він розповів про взаємодію райдержадміністрації з архівними відділом щодо вирішення питань забезпечення зберігання документів в районі. 

Про стан організації діловодства та архівної справи в зоні комплектування архівного відділу доповіла начальник архівного відділу РДА Любов Чамор.

З аналогічним питанням перед присутніми виступила начальник архівного відділу Добропільської міської ради Надія Шморгун.

Після виступів, під головуванням Людмили Широбокової - головного наукового співробітника, розпочалася робота експертно-перевірної комісії державного архіву. Людмила Іванівна донесла до присутніх інформацію про роль експертних комісій в збереженні інформаційного надбання, акцентувала увагу на значимості документів для історії в цілому та окремо для кожної людини.

Людмила Широбокова підвела підсумки роботи експертно-перевірної комісії, членами якої було розглянуто 15 документів: описів справ постійного зберігання, з кадрових питань та актів про виділення до знищення документів, які не мають історичного або практичного значення.

Три роботи після детального обговорення  повернуто на доопрацювання.

Учасники засідання мали змогу спостерігати за ходом розгляду представлених робіт, побачити і вислухати вимоги експертів та долучитися до обговорення виявлених ними помилок або недоліків.

Проведення такого заходу, безперечно, є корисним і буде мати позитивні наслідки. Голови експертних комісій першого рівня (підприємств, установ, організацій) отримали методичні рекомендації та практичні поради, які надалі будуть застосовувати у своїй роботі.


Джерело: http://ddk.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх