В Доброполье начал реализовываться проект для педагогических работников дошкольных учебных заведений + ФОТО

Переглядів: 1141 0 01.03.2017 в 08:00:03 Освіта
В Доброполье начал реализовываться проект для педагогических работников дошкольных учебных заведений + ФОТО

23 лютого 2017 року в дошкільному навчальному закладі №35 «Казка»(завідувач Терновська О.В., вихователь-методист Гринцова О.В.) відбулася перша наставницька візит-зустріч організаційно-методичної та психолого-педагогічної підтримки педагогів, які тільки почали протягом двох-чотирьох тижнів упроваджувати проект “Садочок – простір дружній до дитини” спільно з Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” за підтримки UNICEF для педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів.

Наставницький супровід проекту “Садочок – простір дружній до дитини” здійснював тренер-консультант Малєєв Денис Вікторович, старший викладач кафедри дошкільної, початкової освіти та розвитку особистості Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Героєва В.І., методист методичного кабінету.
Зранку під час проведення відкритих «ранкових зустрічей» та зустрічей дітей із «Лялькою-персоною» педагоги ДНЗ №35 Фіронова Т.П. та Семенова С.П. показали дієву практику розкриття особистості дитини, об’єднання спільноти дітей, їх самостійність, зацікавленість, безпосередність у вияві своїх емоцій, висловлюванні власних думок.
У спільному обміні досвідом педагогів ДНЗ №35 «Казка», №36 «Пролісок», №4 «Ластівка», №27 «Ромашка», які впроваджують цей проект, під час обговорення власних відчуттів від спілкування з дітьми вихователі визначили найбільш успішні моменти впровадження нової технології:
безпосередність вихованців, їх посмішки, самоорганізація на початку дня, прояв поваги один до одного, взаємопідтримка аплодисментами, очікування нового;
дошкільники почали довіряти дорослому, чекають на «дитину дня»; 
вихованці, які мають труднощі в спілкуванні, залюбки взаємодіють з однолітками в колі та в самостійній діяльності;
батьки стали більше приділяти особистої уваги дитині, спілкуватися з нею. 
Педагоги звернули увагу на ресурси, які їм допомагають: підтримка адміністрації дошкільних закладів, спілкування в колі однодумців, досвід, ведення щоденника рефлексії, які допомагають їм самовдосконалюватися. Діти і їх позитивний настрій є важливим маркером дієвості безпечного комфортного середовища в тому, що ми рухаємося в правильному напрямку.
Всі учасники висловили задоволення від зустрічі, бажання продовжувати проект, отримали відповіді на запитання й упевненість, що педагоги Добропілля стали на сходинку вище до створення умов, в яких наші діти мають можливість почували себе успішними, 
Бажаємо творчого натхнення, віри в себе! Ми успішні – й наші діти успішні!!!


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх