В Доброполье набирает обороты образование в Университете третьего возраста

Переглядів: 2042 0 31.05.2017 в 11:00:40 Новини бібліотек
В Доброполье набирает обороты образование в Университете третьего возраста

Сучасне життя просто неможливо уявити собі без використання можливостей Інтернету. Мережа оперативно дає користувачам необхідну інформацію, можливість спілкування, тощо. І літні люди сьогодні – також повноцінні учасники життя в мережі Інтернет.

Вони активно ведуть свої блоги, працюють і спілкуються. Але не кожна бабуся може самостійно освоїти комп'ютер. Для цього, принаймні на першому етапі, їй знадобиться допомога. Разом з працівниками територіального Центру соціального обслуговування Управління праці та соціального захисту населення Добропільської міської ради бібліотекарі роблять життя пенсіонерів цікавим, насиченим та змістовним. Плідна співпраця бібліотек Добропільської міської ЦБС та терцентру продовжується більше 15 років. За цей час, завдяки багатоаспектному характеру соціального партнерства, проведено багато цікавих, необхідних та важливих для громади заходів.

Протягом трьох місяців кожного року в бібліотеці-філії №1 проводяться навчання слухачів Університету третього віку, який було відкрито 3 квітня 2012 року в рамках реалізації соціального проекту «Бібліоміст» «Перший раз в WWW клас».

Для реалізації проекту використовується операційна система Windows 7, пакет Microsoft Office 2003, програма для спілкування Skype. Завдяки набутим навичкам користування персональним комп’ютером, люди похилого віку мають можливість спілкуватися зі своїми рідними, які мешкають за кордоном; користуватися терміналами для оплати комунальних послуг; знаходити однодумців на форумах за власними інтересами. На заняттях факультету комп'ютерних технологій люди старшого віку та люди з обмеженими можливостями освоюють комп'ютер та методику пошуку інформації в Інтернеті.  

Заняття проходять у невеликих групах (по 3 людини), що дає можливість індивідуально займатися з кожним, більш докладно відповідати на питання, що виникають під час проведення уроку. Наприкінці заняття учні факультету обов’язково отримують домашнє завдання, роздатковий матеріал, а також проходять тести та виконують практичні завдання для закріплення теми.

Цікавими і змістовними були заняття в Університеті третього віку, які проводила завідуюча бібліотекою-філією Г.В. Сафонова з допомогою бібліотекаря філії №1 І.В. Бруцької

В 2016 році навчання в Університеті пройшли шість осіб. Кожен студент Університету по закінченні занять отримує основні знання користувача ПК і вільно орієнтується в мережі Інтернет.

Всього бібліотекарі філії №1 провели навчання для 44 студентів. Переконані, що і надалі Університет буде набирати обертів та розширюватися. 


Джерело: http://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх