В Доброполье на учёте стоит почти 4 тысячи инвалидов

Переглядів: 1488 0 30.11.2011 в 16:04:41 Суспільство
В Доброполье на учёте стоит почти 4 тысячи инвалидов


Щорічне відзначення Міжнародного дня інвалідів 3 грудня було започатковане в Україні з метою привернення уваги суспільства до проблем інвалідів та відповідно до розпорядження Президента України від 28 листопада 1992 року № 185/92–рп „Про відзначення Міжнародного дня інвалідів в Україні”

Метою даного заходу є привернення уваги до проблем тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя. За останні роки чисельність інвалідів в Україні, на жаль, зростає. Причиною цьому є природні катаклізми, техногенні катастрофи, забруднення навколишнього середовища, дорожньо–транспортні пригоди, вроджені патології і хронічні захворювання та тощо. 

В Україні за рахунок коштів державного бюджету здійснюється реалізація низки програм соціального захисту інвалідів. Серед них такі, як забезпечення протезно–ортопедичними виробами та спеціальним автотранспортом, санаторно–курортне оздоровлення, виплата грошових компенсацій на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування інвалідів, безкоштовне та пільгове встановлення інвалідам 1 та 2 групи телефонів, надання матеріальної допомоги, соціальна, трудова та професійна реабілітація інвалідів тощо.

В управлінні праці   та соціального захисту населення Добропільської міської ради на обліку  знаходиться 3960 інвалідів. Так, у 2011 році забезпечено:

- інвалідними візками, протезно-ортопедичними виробами – 167 інвалідів;

- санаторно-курортними путівками –  45 інвалідів;

- одноразовою матеріальною допомогою – 8 інвалідів  на суму 3,0 тис.грн.;

- путівками для проживання в будинках-інтернатах – 16 осіб;

- компенсаціями на санаторно-курортне лікування – 48 осіб;

- компенсаціями на бензин і транспортні видатки – 41 особу;

- одноразовою грошовою допомогою до Дня Перемоги  195 інвалідів ВВВ на суму 144,9 тис.грн.

-  пільги  на тверде побутове паливо 13 інвалідам  війни готівкою  на суму 8476грн.;

-  пільги  на скраплений балонний газ  28 інвалідам  війни готівкою  на суму 3052грн.


Згідно рішення сесії обласної ради "Про надання пільг інвалідам по зору І та ІІ груп та дітям –інвалідам"  управління надало пільги 44 особам на суму 14,3 тис.грн.      

На обліку в управлінні перебуває 208 дітей-інвалідів та 238  інвалідів з дитинства ,які одержують соціальну допомогу згідно Закону України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям - інвалідам” і 

74 інваліда які  одержують допомогу згідно Закону України „Про державну соціальну допомогу особам, які не мають право на пенсію.”

Рішенням виконавчого комітету Добропільської міської ради від 09.11.2011р. «Про підготовку та проведення Міжнародного дня інвалідів в м.Добропілля» створено організаційний комітет та затверджено заходи щодо підготовки та проведення Міжнародного дня інвалідів в м.Добропілля.

Заходами передбачено:

- запровадити організацію відвідування посадовими особами виконкому Добропільської міської ради людей з обмеженими фізичними можливостями за місцем їх проживання  з метою вирішення порушуваних ними проблем (постійно);

- рекомендувати запровадити відвідування за  місцем проживання інвалідів праці та професійного захворювання І групи посадовими особами ТОВ"ДТЕК Добропіллявугілля" (листопад-грудень 2011р.)

- організувати та провести благодійні гарячі обіди для 40 інвалідів на суму  900 грн. (за рахунок коштів місцевого бюджету, 1грудня 2011р.)

- надати натуральну допомогу 40 інвалідам відділення соціальної допомоги вдома  на суму 900 грн. (за рахунок коштів місцевого бюджету, листопад-грудень 2011р.);

- надати грошову допомогу інвалідам по зору на суму 2099 грн. (за рахунок коштів місцевого бюджету, листопад-грудень 2011р.);

- організувати забезпечення інвалідів візками, протезно-ортопедичними виробами, санаторно-курортними путівками;

- провести  змагання з шах, шашок, дартсу, настільного тенісу серед молодих інвалідів (7 грудня 2011р.);

- організувати та провести святкову зустріч „Життя з надією на майбутнє”  в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів (2 грудня 2011р.);

- організувати святкову зустріч  „Любов до життя” в  територіальному центрі соціального обслуговування(надання соціальних послуг)  (2 грудня 2011р.);

-  та інші заходи.


За рахунок коштів місцевого бюджету для створення належних умов  життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями та на виконання плану заходів на 2010-2015р. « Безбар’єрна Донеччина» до мережі Інтернет підключено 8 інвалідів з дитинства,1 інвалід загального захворювання, створено Інтернет – центр у Центральній міській бібліотеці де інвалідам надаються безкоштовні послуги.

На виконання програми створення сприятливих умов життєдіяльності людей з обмеженими фізичними можливостями в місті забезпечується доступність до існуючих об’єктів житлово – громадського призначення усіх форм власності. На теперішній час 88 об’єктів та 4 перехрестя міста облаштовано  елементами доступності.

Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає. 

Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди і вони потребують допомоги і уваги. 

Начальник управління І.В.Ширина

 

Источник: http://dnl.dn.ua


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх