В Доброполье мужчина разгуливал по городу с патронами

Переглядів: 1404 0 06.05.2016 в 19:30:55 Новини поліції
В Доброполье мужчина разгуливал по городу с патронами

За добу поліцейські обеззброїли 3 громадян, які несли загрозу оточуючим. У Добропіллі чоловік з патронами розгулював посеред вулиці, а 58-річний мешканець Авдіїки переховував гранату для підствольного гранатомету «ВМГ-М» у власній квартирі. 60-річний житель Авдіївки добровільно здав у поліцію карабін та набої до нього.

Незважаючи на страшні приклади, коли внаслідок необережного поводження зі зброєю та іншими небезпечними предметами, страждають люди, громадяни продовжують залишати собі небезпечні знахідки. Яким чином їм стане у пригоді такий «сувенір» - не зміг пояснити жоден з володарів вилученої зброї.

Так, під час патрулювання території співробітники превентивної служби Добропільського відділення поліції зупинили біля магазину для перевірки документів нетверезого чоловіка. Правоохоронці попередили даного громадянина про заборону появи у громадських місцях у стані алкогольного сп’яніння та склали протокол про адміністративне правопорушення. Під час складання протоколу поліцейські провели огляд особистих речей громадянина. В результаті в кармані куртки чоловіка була виявлена паперова коробка, в якій знаходились патрони калібру 5,6 мм в кількості 50 штук. Чоловік розповів, що знайшов їх у сміттєвому контейнері, але замість того, аби здати в поліцію, залишив собі.

Ще один факт зберігання боєприпасів було виявлено у місті Авдіївка. Правоохоронці під час відпрацювання міста отримали інформацію, що 58-річний місцевий мешканець за місцем проживання незаконно зберігає боєприпаси. При перевірці інформація підтвердилась. В ході огляду квартири місцевого мешканця, правоохоронці вилучили гранату для під ствольного гранатомету - «ВМГ-М».

Вилучені предмети направлені на експертизу.

Триває досудове розслідування. Поліція встановлює за яких обставин вилучені боєприпаси потрапили до мешканця Авдіївки.

За двома фактами відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України, за що передбачено до 7 років позбавлення волі.

Також вчора до Авдіївського відділення поліції звернувся 60-річний місцевий мешканець із заявою про добровільну здачу зброї та боєприпасів.

Йому в спадок від батька дістався карабін ТОЗ-8 кал.5,6мм та 200 набоїв до нього.

Поліція закликає жителів здавати зброю та боєприпаси, які незаконно зберігаються, до підрозділів дозвільної системи та органів поліції за місцем мешкання. Добровільно видавши незареєстровану зброю, громадяни не лише звільняються від відповідальності за незаконне зберігання зброї але й мають можливість оформити добровільно видану зброю в особисту власність.

 

Красноармійський відділ поліції

ГУ НП в Донецькій області 


В Доброполье мужчина разгуливал по городу с патронами


В Доброполье мужчина разгуливал по городу с патронами


В Доброполье мужчина разгуливал по городу с патронами


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх