В Доброполье говорили об избирательной реформе

Переглядів: 1119 0 22.10.2017 в 08:00:55 Суспільство
В Доброполье говорили об избирательной реформе

17 жовтня у місті Добропілля відбулася публічна дискусія виборчої реформи за участі представників місцевої влади, політичних партій, громадських активістів, експертів, ЗМІ та небайдужих громадян. Метою форуму: “Яка виборча реформа потрібна українцям” було обговорити стан виборчої реформи в Україні, визначити першочергові кроки зміни виборчої системи.

Нажаль, з усіх запрошених представників від політичних партій міста, в тому числі представників існуючої влади, форум відвідав лише представник політичної партії «Свобода» Юрій Кравецький. У присутніх було багато питань саме до депутатів Добропільської міської ради, та активність народних обранців у комунікації із громадою це вже інше питання, хоча не менш болюче.

Отже, повертаючись до теми форуму, який розпочав регіональний координатор ВІ “Активна Громада” Калінін Сергій, для багатьох присутніх було відкриття, що за кількістю виборчих реформ Україна є одним із лідерів пострадянського простору – з восьми парламентських виборів жодні не відбувались за однією і тією ж виборчою системою більш ніж двічі підряд. Це пов’язано з тим, що громада навіть не цікавиться цим питання, вважає, що їх голос нічого не вирішую, все відомо заздалегідь, та яка різниця в виборчій системі.

Учасникам форуму були презентовані цілі реформи, які полягають в тому, що буде стабільна та прозора партійна й виборча системи, які забезпечують оновлення політичних еліт, розвиток внутрішньопартійної демократії та запобігання надмірній фракційній роздробленості. Реформа передбачає невідворотність покарання за порушення виборчого законодавства. Та ще одна важлива складова реформи – це ефективна і доброчесна Центральна виборча комісія. Після презентації було дуже жваве обговорення та одноголосне погодження з тим, що виборча реформа потрібна та дуже важлива.

Представник політичної партія «Свобода» Юрій Кравецький зазначив, що єдине джерело влади - це народ! Саме народ має ініціювати всі зміни. Та, по- перше, саме громада має бути відповідальною і не голосувати за того хто зараз презентує тобі мопед.


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх