В Доброполье человек отдал мошенникам 27 000 гривен

Переглядів: 2250 0 13.12.2016 в 11:00:28 Новини поліції
В Доброполье человек отдал мошенникам 27 000 гривен

Аферисти використовують значний попит на послуги Інтернет-магазинів та аукціонів. Вони створюють фіктивні аккаунти з товаром або послугами і вимагають від клієнтів передоплату за неіснуючий товар.

Так, до Добропільського відділення поліції зателефонував місцевий житель, який повідомив, що став жертвою шахраїв. Чоловік розповів, що хотів через Інтернет придбати офісний папір для різноманітних видів офісної техніки, однак натрапив на аферистів і втратив майже 27 000 гривень.

В ході досудового слідства було з’ясовано, що спочатку потерпілий зателефонував за оголошенням і домовився про придбання офісного паперу по безналу. Продавець пообіцяв вислати товар, якщо покупець внесе передоплату. Чоловік погодився і вніс 10 % передоплати, вже через кілька хвилин йому зателефонували і повідомили, що необхідно внести 50% передоплати. Заявник нічого не підозрюючи перевів ще 13 000 гривень, однак бажаного товару так і не отримав. Потім потерпілому передзвонили і повідомили, що у них змінились умови і щоб отримати товар, йому необхідно сплатити повністю всю суму. Чоловік повірив шахраям і залюбки перевів ще 13 000 гривень на рахунок аферистів.      

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян не піддаватись на подібні провокації. Перш ніж придбати через Інтернет мережі, будь-яку річ, обов'язково наведіть довідки по даному продавцю. Пам'ятайте, що потрібно віддавати перевагу послугам тільки перевірених продавців або компаній, а до всіх нових, необхідно приділяти набагато більше уваги.

Яких правил слід дотримуватися користувачам Інтернет-ресурсів:

  1. розраховуватись зі службою доставки по факту отримання товару;
  2. не рекомендовано переказувати кошти на гаманці електронних платіжних систем (це не гарантія стовідсоткової ідентифікації особи користувача (продавця);
  3. якщо продавець пропонує перерахувати кошти на рахунок однієї з банківських установ, вимагайте від нього копію паспорта, а для Інтернет-магазинів – реєстраційні документи суб’єкта господарювання.

Вказані документи потрібні для перевірки відповідності банківських реквізитів даним продавця (шахраї зазвичай використовують банківські картки сторонніх осіб, тому звертайте увагу на розбіжність між анкетними даними продавця та власника картрахунку).

Якщо обману уникнути не вдалося і продавець (покупець) не виходить на зв'язок             негайно звертайтесь в поліцію.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх