В Добропіллі з’явиться новий супермаркет. Хто виграє, а хто понесе збитки

Переглядів: 3321 1 20.11.2019 в 09:30:40 Суспільство
В Добропіллі з’явиться новий супермаркет. Хто виграє, а хто понесе збитки

Здавалося б, зовсім недавно мешканці міста обговорювали закриття фрешмаркету «Брусничка» - чи то через зависоку орендну плату за приміщення на Молодіжному, чи то через збитковість мережі. І ось вже офіційно повідомлено – компанія «Український рітейл», яка керувала мережею «Брусничок», збанкрутіла і зачиняє всі магазини. Та святе торговельне місце пустим не буває – до міста заходить мережа магазинів «Посад». Тобто, первісток вже є – у Білицькому. Ціни – супернизькі. Для порівняння – власники місцевих продуктових крамниць закуповують товар на гуртових базах за ціною вищою, аніж «Посад» продає вроздріб. Покупцям, звичайно, вигідно, та білицькі підприємці вже б’ють тривогу – вони можуть не витримати такої конкуренції. Крім того, хоча продавці і місцеві, та оформлені вони в Харкові, туди і йдуть податки. Це теж не дуже добре для місцевого бюджету.

Саме такі питання і розглядали на виконкомі Добропільської міськради. Компанія «Реван», яка володіє мережею «Посад», має намір відкрити магазин у мікрорайоні Молодіжний, 32, де до останнього часу працювала «Брусничка». До штату мають набрати близько тридцяти осіб, в цьому напрямку менеджмент компанії вже почав співпрацювати з центром зайнятості. Та чи можна зробити так, щоб працівники добропільського (а також білицького) магазинів сплачували податки до місцевого бюджету? Виявляється, такий досвід є в мережі АТБ – в Добропіллі магазин діє як філія, тому і до місцевого бюджету потрапляє податок на доходи фізичних осіб.

В проекті рішення виконкому передбачалося, що магазин отримає дозвіл на цілодобовий режим роботи. Та з огляду на ті ризики, які виникають саме щодо поповнення бюджету, виконком вирішив обмежити час роботи магазину лише денним часом і більш детально обговорити з менеджментом «Ревану» шляхи співпраці. А покупцям залишається лише чекати відкриття магазину та сподіватися, що маркетинговий хід щодо низьких цін не обмежиться кількома місяцями. А ось власникам невеликих торговельних закладів слід поміркувати над тим, як не втратити свого покупця.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 du-5 • 14:03:51, 23.11.2019
Лучше бы он не появлялся! Задолго до начала ремонта, обратился к их руководству, с просьбой не ставить кондиционеры с северной стороны бывшего магазина "Молодежный" - "Брусница". На что главный даже не посмотрел на меня и не выслушал, один из подчиненных покивал мне, пообещали не ставить, чтобы я заткнулся и все. Также были неоднократные просьбы от жильцов дома, также были коллективные жалобы на "Брусницу" в исполком, оттуда позвонили и сказали ну мы заведующей позвонили, они сказали что попросят руководство... И нихера... А что санитарные нормы не соблюдаются, так это же бизнес, а вы просто жильцы ... . Ну и как мы все видим, под окнами натыкают сейчас кондиционеры промышленные. Понятно что всем пох... особенно кому еще одно место где купить непотребу ближе, но при этом не вплотную к дому. Понимаю жильцов дома возле АТБ. Этим ребятам из "Посал" абсолютно всё равно. Сами то они живут где то не возле супермаркетов.
ComForm">
avatar
Наверх