В Доброполье полицейские призвали школьников быть внимательными пешеходами

Переглядів: 825 0 09.05.2019 в 10:30:41 Новини поліції
В Доброполье полицейские призвали школьников быть внимательными пешеходами

Як правильно переходити вулицю, про що попереджають різноманітні дорожні знаки, а також про права та правила поведінки учасників дорожнього руху розповіли допитливим учням 5-х класів ЗОШ № 4 співробітники Добропільського відділення поліції.

Зустрічі працівників поліції зі школярами, під час яких вартові порядку вчать дітлахів правилам безпечної поведінки та дають корисні поради, стали вже доброю традицією. Так, цього разу добропільські правоохоронці вчили місцевих учнів правилам дорожнього руху.

Інспектор ювенальної превенції Юлія Мурашко пояснила юним пішоходам, як поводитись у різноманітних дорожніх ситуаціях. Під час бесіди вона звернув увагу на місця підвищеної небезпеки у місті, а також розповіла маленьким учасникам дорожнього руху для чого існують дорожні знаки. Діти активно відповідали на запитання правоохоронця, обговорювали різні ситуації на дорозі та міркували, якими можуть бути наслідки порушень ПДР.

Аби учні гарніше запам’ятали дорожні знаки, їм були продемонстровані слайди із цими знаками, види пішохідних переходів та сигнали світлофорів, яких обов’язково повинні дотримуватись не тільки водії, а й пішоходи.

Юлія Мурашко так само згадала про важливість використання світловідбиваючих елементів у темну пору доби та нагадала правила безпеки для велосипедистів, звернувши особливу увагу на те, що виїжджати «двохколісним» на дорогу дозволено лише з 14 років. Інспектор пояснила учням, у яких саме місцях в їхньому місті можна кататися на велосипеді, та попросила не забувати одягати захисне екіпірування – велошолом, наколінники та нарукавники.

Після профілактичного уроку школярі пообіцяли добре запам’ятати почуте і застосовувати ці знання на практиці.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх