В ДК шахты "Добропольская" студия "Престиж" готовит праздничные выступления к годовщине Т.Г.Шевченко + ВИДЕО

Переглядів: 1167 0 03.03.2017 в 19:32:22 Творчість
В ДК шахты

9 березня - 203 річниця від дня народження Т.Г. Шевченка

В дні перемог і в дні поразок
В щасливі дні і в дні сумні
Йдемо з дитинства до Тараса,
Несем йому думки й пісні

 

http://ito.vspu.net/gazeta/41/images/image002.jpg

ШЕВЧЕНКО
Тарас Григорович (1814-1861)

Видатний український поет, художник, громадський діяч, перекладач, автор "Кобзаря", співробітник Київської Археологічної комісії, академік гравірування (1860)

Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті згасає веселка,

Повні сил і живої снаги,

Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.

 

У четверг, 9 березня, українці відзначають 203-у річницю з дня народження великого українського поета, письменника та художника Тараса Шевченка.

За 47 років життя Тарас Шевченко пробув 24 роки у кріпацтві, 10 – на засланні, а решту – під наглядом жандармів. Але, попри це, він зміг проявити себе як різнобічно обдарований митець — поет, прозаїк, драматург, художник.

В історичному розвитку України Шевченко – явище незвичайне як своєю обдарованістю, так і місцем у літературі, мистецтві, культурі.

У духовній історії України Шевченко посів і досі беззастережно посідає виняткове місце. Значення його творчої спадщини для української культури важко переоцінити. Його «Кобзар» започаткував новий етап у розвитку української літератури і мови, а його живописна і граверська творчість стала визначним явищем не тільки українського, а й світового мистецтва. Творчість великого поета внесла в українську літературу незнане багатство тем, жанрів і формальних особливостей.

Тарас Шевченко був і залишається головним символом боротьби за свободу і незалежність для всієї України. Вже сьогодні перед днем його народження, у всіх містах країни, а також за кордоном, заплановано покладання квітів до пам’ятників Кобзарю, а також ряд культурно-освітніх заходів, поетичних вечорів, круглих столів.

Ось і студія ведучих концертів та шоу- програм «Престиж» БК ш-ти «Добропільскої» не змогла залишити цю визначну подію без уваги, тож всі її вихованці з радістю готують свої святкові виступи, та бажають усім не залишити без уваги цей великий день.

 

 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх