В ЦДЮТ г.Доброполья прошел семинар "Эмпатия, как педагогический аспект социализации личности" + ФОТО

Переглядів: 1797 0 17.12.2016 в 09:30:12 Освіта
В ЦДЮТ г.Доброполья прошел семинар

16 грудня для педагогів ЦДЮТ видалось не тільки яскравим сонячним днем, а й можливістю розглянути у колі однодумців актуальну проблему сучасності. В атмосфері спів порозуміння та взаємодії пройшов семінар-тренінг за темою «Емпатія, як педагогічний аспект соціалізації особистості».

В ході семінару розкривався сенс значення емпатії особистості у процесі її соціалізації, відбулося ознайомлення із педагогічно-психологічним інструментарієм ефективних форм розвитку емпатії. Педагоги перевтілювалися у різні соціальні ролі, які давали можливість поділитися прикладами із практики та удосконалити досвід із цієї актуальної теми. Теоретичні основи аспектів емпатії розкривалися на прикладах результатів досліджень науковців та медіа продукції сучасного телебачення. Були переглянуті ролики «Ніколи не пізно повернутись у дитинство», «Цивілізація співпереживання», «Медіа музична емпатія» та інші. Динамічна частина семінару була наповнена різноманітними інтерактивними вправами, які давали можливість проявити та відчути емоції співпереживань та підтримки один одного. Такі вправи як, «Дзеркало», «Сонячні промінчики педагогіки», «Авто мандрівка», «Гірлянда емоцій» - були і проявом драйву, і показником рівня емпатійності присутніх. На останок, як на десерт, був запропонований тренінг «Емпатія солодкого задоволення». Тут педагоги розкрили свої менеджерські та маркетингові здібності. Усі присутні були розподілені на будівельні фірми, які виготовляли модель ємпатії, будівельним матеріалом якої були солодощі, що полюбляють сучасні дітлахи. Згідно штатного розкладу у кожній команді були свої стратеги, топ-менеджери, постачальники, будівельники, маркетологи-промоутери. Таким чином команди розкрили стратегічну тактику співпраці, спрямованої на досягнення успіху, продемонстрували емоційну атмосферу сумісної роботи та задоволення кінцевим результатом.

Рефлексія семінару продемонструвала враження учасників, що стосувалися широти розкриття змісту теми та проблеми заходу, доцільності та ефективності задіяних педагогічних форм та прийомів семінару, а також подальше бажання педагогів ЦДЮТ залучати широкі верстви громади до співпраці у вирішенні проблеми підвищення соціальної емпатії суспільства та молодого покоління. Бонусна система заохочення дозволила виявити найактивніших учасників семінару-тренінгу, що можуть скористатися шансом мати повну версію зібраного та узагальненого інформаційного банку за темою семінару.

 Валентина Верещагіна,

Методист ЦДЮТ.


В ЦДЮТ г.Доброполья прошел семинар


В ЦДЮТ г.Доброполья прошел семинар


В ЦДЮТ г.Доброполья прошел семинар


В ЦДЮТ г.Доброполья прошел семинар


В ЦДЮТ г.Доброполья прошел семинар


В ЦДЮТ г.Доброполья прошел семинар


В ЦДЮТ г.Доброполья прошел семинар


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх