В библиотеках Добропольского района прошли выставки к Дню Святой Троицы

Переглядів: 1652 0 30.05.2015 в 14:10:16 Новини бібліотек
В библиотеках Добропольского района прошли выставки к Дню Святой Троицы

  31 травня християни східного обряду відзначають День Святої Трійці – одне з головних церковних свят. У народі свято Трійці називають «зеленим» літнім святом. В цей день прийнято прикрашати храми і будинки гілками з дерев, луговими травами, квітами, це прийшло ще з дохристиянських часів. За народними традиціями на Трійцю проводилися гуляння, ворожіння, дівчата пускали по воді вінки.
   Для нагадування читачам про свято, з різноманітною інформацією про його історію і традиції в бібліотеках району оформлено книжкові виставки: «Трійця трьома святами багата» (Святогорівська бібліотека), «Зелена неділя літо починає» (Світлівська бібліотека), «Свята Трійця єднає, надихає, береже» (центральна бібліотека), «Трійця в нашій родині» (Ганнівська бібліотека), календарні виставки, перегляди літератури.
     Серед масових заходів пройдуть: народознавчі свята «Ой Трійце, зелене свято» (Никанорівська бібліотека), «Трійця літо закликає» (Золотоколодязька бібліотека), «Трійця, зелена неділенько…» (Вірівська бібліотека), інформаційний калейдоскоп «День Святої Трійці» (Завидокудашевська бібліотека), інформаційно-розважальна година «Ой зелене свято, ой зелене літо» (Шевченківська бібліотека) та інші заходи.
     Традиції святкування Дня Святої Трійці не втрачені в наш час, а вивчаються і відроджуються.

    Источник: http://dobropolbiblio.blogspot.com/


В библиотеках Добропольского района прошли выставки к Дню Святой Троицы


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх