В библиотеках Доброполья прошел урок родного языка + ФОТО

Переглядів: 1336 0 24.02.2017 в 10:00:21 Новини бібліотек
В библиотеках Доброполья прошел урок родного языка + ФОТО

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

Єдиною державною мовою нашої країни є українська. Наша мова пройшла нелегкий шлях. Однак, попри всі перешкоди, для  мільйонів людей вона була і є рідною, є мовою їхніх дідів, батьків і буде також мовою їхніх дітей.

Тому  саме в цей день бібліотекарі Добропільської Центральної міської бібліотеки запросили до себе на літературну годину учнів 3-А класу на чолі з класним керівником Лейбою В.П. В ході заходу діти дізналися про історію свята, традиції українського народу, цікаві факти про українську мову. Також школярі продемонстрували свої знання з української мови взявши участь у «Мовній вікторині», в народознавчій вікторині «Народ скаже – як завя’же». Незважаючи на складні питання дітвора з азартом та навипередки давала правильні відповіді, чим приємно вразила працівників бібліотеки.

Але як виявилося готувалися не тільки бібліотекарі, але й наші гості підготували та дуже виразно продекламували вірші про рідну мову.

І зараз коли вже позаду передсвяткові хвилювання ми, як працівники бібліотеки, можемо лише радіти з того, що наша праця є корисною і цікавою.

Адже кожного разу залишаючи стіни бібліотеки наші відвідувачі йдуть з неї з новими знаннями та враженнями.


Джерело: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх