В Белозерском работники шахт узнали как не стать жертвами мошенников

Переглядів: 1300 0 25.04.2018 в 08:00:11 Новини поліції
В Белозерском работники шахт узнали как не стать жертвами мошенников

Сотні тисячі, а іноді і десятки тисяч втрачають довірливі громадяни через різноманітні шахрайські схеми. Щоб застерегти громадян від необачливих дій, правоохоронці постійно проводять профілактичну роботу: виступи в засобах масової інформації, акції, розміщують біл-борди, зустрічаються з трудовими колективами. Так начальник Добропільського відділення поліції Євген Тугай зустрівся з керівним складом шахтоуправління «Білозерське» та трьох місцевих шахт і розповів присутнім як не потрапити в тенета аферистів.

Керівник добропільської поліції розпочав свій виступ з розповсюдженого останнім часом правопорушення - шахрайства. Він розповів присутнім, що вправні шахраї часто користуються довірливістю, розгубленістю та неуважністю своїх потенційних жертв. Чи не щодня до чергової частини Добропільського відділення поліції звертаються потерпілі, які втратили свої гроші після спілкування із «співробітниками» банків й правоохоронних органів, соціальних працівників, інтернет-продавців. Постраждалі поспішають виконувати все, що вміло вимагають від них зловмисники і, тільки коли зникають гроші, люди починають перевіряти чи все гаразд із їхніми родичами, самі телефонують до банків, в яких обслуговуються. В багатьох випадках розшукати зловмисників дуже важко.

-Ми постійно попереджаємо громадян бути обачнішими та при спілкуванні із незнайомцями не надавати особисту інформацію, розплачуватися за товари лише після їх отримання і перш ніж «визволяти родича» - впевнитися, що саме із ним трапилася біда. Такі елементарні дії допоможуть зберегти власні заощадження,- підсумував головний правоохоронець Добропільщини.

Співробітники шахтоуправління «Білозерське» подякували Євгену Тугаю за цікаву зустріч та виказали бажання частіше зустрічатися із правоохоронцями і разом обговорювати подібні питання.

 


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх