В Белозерской ОШ №14 праздновали "Посвящение в козачата" + ФОТО

Переглядів: 1932 0 20.11.2014 в 16:40:38 Освіта
В Белозерской ОШ №14 праздновали

Посвята в козачата

   Білозерська загальноосвітня школа №14 кожного року проводить свято під назвою «Посвята в козачата».  Не став винятком і цей рік. «Посвята в козачата» - це добра традиція, яка охоплює українські народні звичаї та сучасне шкільне життя.

   Посвята відбулася в день церковного свята  Покрова, яке з давніх-давен вважається й козацьким святом. Козаки шанували церкву та вірили у Божу силу, яка не раз рятувала їм життя. Наші маленькі козачата також отримали святе благословення від Отця Юрія, шановного священнослужителя Білозерської церкви.     

   Шкільне свято відбулося в спортивній залі, яку учні напередодні прикрасили різнокольоровими  кульками та українськими святковими рушниками,портретами славетних козацьких гетьманів й атаманів, квітками та яскравими шовковими стрічками.

   До рядів майбутніх козаків приймали наших маленьких первачків. Незважаючи на свій вік, першокласники поводилися мужньо, стримували своє хвилювання , адже справжні козаки мають сміливу вдачу. Хлопчики  були вдягнені у вишиті  сорочки та широкі червоні шаровари. Що й не кажи, а виглядали вони, як справжні запорізькі козаки! Дівчатка ж були одягнені у вишиті квітками білі сорочки та гарні червоні спіднички . Голівоньки їх були уквітчані віночками ручної роботи. Маленькі україночки  були справжніми красунями на святі.

   На урочистості були присутні батьки, які з неймовірною радістю і захопленням спостерігали за досягненнями своїх діточок. Вони щиро раділи їх перемогам. На святі були також присутні учні 2-4 класів, які підтримували маленьких побратимів. Також до школи завітали шановні гості  із Добропільського відділу освіти, яких ласкаво зустріли вчителі та учні школи №14.

   «Посвята в козачата» супроводжувалася різноманітними конкурсами, українськими піснями та запальними народними танцями.   Після того, як  козачкам видали урочисті посвідчення, усі пішли куштувати справжню українську страву  куліш. Ця частина свята проходила на вулиці та супроводжувалась українським народним танком .

   Гості були ситі та задоволені побаченим на святі: батьки були раді за своїх дітей, а першокласники пишалися своїм званням, званням справжніх козаків. Тож, дай Боже нашим козакам здоров’я та сили,а школі – процвітання.  І поки живе ця гарна традиція будуть школу оберігати справжні козаки та козачки!

Лілія Семенова,

учениця 10 класу ЗОШ№14

( керівник Анна Раленко)


В Белозерской ОШ №14 праздновали


В Белозерской ОШ №14 праздновали


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх