В.А. Онипко: с любовью к родному краю

Переглядів: 954 0 29.10.2018 в 11:00:24 Суспільство
В.А. Онипко: с любовью к родному краю

Сьогодні святкує свій 80-річний ювілей світла, трудолюбива, талановита людина, наш земляк Володимир Олексійович Оніпко, який народився в хуторі Леонтіївка в багатодітній сім’ї . 

    В ті важкі передвоєнні та воєнні роки вижили двоє - він та брат Іван. Приходилось і голодувати, і замерзати, тяжко працювати, але негаразди зробили цю людину тільки сильнішою, не остудили його душу, яка все життя прагне до світлого і прекрасного. Закінчивши 7 класів, Володимир рано почав працювати в колгоспі: причепником тракторів, слюсарем на тваринницькій фермі, механіком на просушці зерна. До своєї праці ставився відповідально, заробивши 42-річний трудовий стаж та почесне звання «Ветеран праці».

   Разом з дружиною Галиною виховали 2-х дітей: доньку Світлану та сина Олексія. Великою розрадою дідусеві в житті стали внучата: Оксанка, Володимир та Андрій. Так розпорядилося життя, що саме в день народження дідуся Андрій іде виконувати громадянський обов’язок перед Батьківщиною – служити в лавах ЗСУ за контрактом.

   Працьовитий, майстер на всі руки, творчо обдарований, Володимир Олексійович до цього часу приймає активу участь у громадському житті села. Він є охоронцем лелечого гнізда в селі Кам’янка, яке зареєстроване 8 квітня 1986 року Донецькою обласною радою Укрспілки охорони природи. Веде спостереження за життям лелек та їх облік при народженні. 130-го птаха зареєстрував в цьому році 80-річний охоронець.

   Краса сільського життя віддзеркалилась у написаних Володимиром картинах. Тема проста: квіти, чарівний ліс, красуня річка, родючі ниви та луги. Односельці і гості неодноразово відвідували виставки його робіт та із вдячністю отримували в подарунок картини від автора.

   Володимир Олексійович все життя є завзятим учасником художньої самодіяльності. Він - член любительського об’єднання «Надвечір’я» Кам’янського сільського клубу. Баян - його постійний супутник, на сільські свята він приходить з особистою музичною програмою.

 Жити з людьми у злагоді, радіти з ними, дарувати їм свої таланти, а заодно і частинку своєї душі - кредо ювіляра. 

     Цього дня до ювіляра завітали працівники Шилівської сільської ради та директор Кам`янського сільського клубу, які привітали його з Днем народження та побажали міцного здоров`я, родинного затишку, любові рідних та близьких і творчої наснаги на довгі роки.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх