Урок - феєрія "Повір у мрію" + ФОТО

Переглядів: 1841 0 29.11.2013 в 18:56:56 Суспільство
Урок - феєрія
   
27 листопада діти та дорослі, та вихованці молодшої групи медіа-студії «Рожевий слон» здійснили цікаву подорож в незвичайний світ – в «блистающий мир» Олександра Гріна- такий яскравий та загадковий. Працівники бібліотеки підготували та провели урок-феєрію «Повір у мрію» за повістю О. Гріна «Пурпурові вітрила».

Як і чудовий письменник, який в своїх творах втілював  сміливі та незвичайні проекти, а також цікаві фантазії, бібліотекарі спробували втілити свої бажання і своє бачення такого незвичайного уроку як феєрія.

По-перше, необхідно було створити атмосферу моря, про яке писав та мріяв письменник. Виставка творів О. Гріна була пронизана морською тематикою. А такий гарний вітрильник з червоними вітрилами так і манить здійснити подорож назустріч казці, яка своїми руками перетворюється у реальність.

Відео презентація уроку розпочалася красивою та загадковою музикою про море, про подорожі, про романтику. Потім учні відчули атмосферу революційного часу, бо автобіографічний фільм про письменника розповідав про  час, коли серед смерті, голоду та тифу він написав саму трепетну поему про кохання. А головні герої?  Вони у нього сильні та мужні, вміють кохають і ненавидіти  так, як ніхто інший. Жіночі імена його героїнь звучать як музика. І в розповіді про повість  звучали слова про те, що  книга переповнена життям, душевною юністю, і що людина в жазі до щастя здатна своїми руками творити чудеса.

Задіяні були самі школярі. У ролі Ассоль та з піснею «Алые паруса» виступила Іринка Бєда. Чудовий вірш про Грея розповів Віталик Нікітенко. А у виконанні Смірнової Аліни, Онікеєнко Марії, Васильєвої Каріни прозвучала поема Дар’ї Ярошенко «Наивна эта вера в чудеса».

І знову море – загадкове, чарівне, таке непередбачене. Багато людей довірили йому самі потаємні с бажання. Ось і всі присутні довірили йому  свої бажання та закупорили їх до пляшки, яку бібліотекарі пообіцяли викинути у  море.    

І на закінчення провідною думкою прозвучало те, що свої бажання та мрії треба втілювати своїми руками, прагнути до них всім серцем. Завідуюча бібліотекою Рябовол О.І. розповіла, як всі бібліотечні працівники втілюють мрії про сучасну та комфортну бібліотеку, оснащену інноваційними технологіями та новими меблями. І що зовсім недавно завдяки наполегливості  працівників  та  спонсорам –  Добропольскій  територіальній організації  Укруглепрофспілки на чолі с Древалем Петром Петровичем та профспілковій організації  шахти «Добропільська»  (голова -Токаренко Віталій Миколайович)- в бібліотеці з’явився новий телевізор. І що його придбання  дало змогу проводити  заходи по  залученню до читання на більш якісному рівні. А для своїх меценатів від імені всіх користувачів бібліотеки бібліотекарі виготовили подарунки - човники з пурпуровими вітрилами, які будуть вручені під час візиту їх до бібліотеки. 

     

 Завідуюча б-ф № 5 Рябовол Оксана Іванівна

Источник: http://lib-kinder.ucoz.ru

 

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх