Ученики школы №7 посетили выставку работ добропольских мастеров-умельцев + ФОТО

Переглядів: 1411 0 24.01.2014 в 20:40:06 Суспільство
Ученики школы №7 посетили выставку работ добропольских мастеров-умельцев + ФОТО

   23 січня «АРТерриторію» в бібліотеці відвідали учні початкових класів ЗОШ № 7 з класним керівником Димченко Тетяною Павлівною. Діти познайомилися з чотирма виставками робіт добропільських майстрів-умільців: Бондаренко Галини Василівни, Пєстрєцової Людмили Павлівни, Чоботан Інни та Чоботан-Орос Олександри.

  Уважно і захоплено слухали школярі розповідь «екскурсовода» «АРТериторії» Козачук Ірини Олександрівни про авторів виставок та історію створення їхніх робіт.    

  Цікаво було дізнатися про історію вишивки технікою «хрестик»:
-      Вишивка хрестиком - один з найпопулярніших видів рукоділля. Наприкінці ХІХ ст. техніка «хрестик» стала відомою в усіх східнослов’янських країнах. Панівне місце поміж інших технік «хрестик» почав здобувати в останній чверті ХІХ ст. Проникнення фабричних тканини, бавовняних різнокольорових ниток, паперових зразків узорів для вишивання витіснило своєрідні селянські орнаменти і замінило безліч швів універсальним хрестиком. Одяг прикрашався вишивкою в тих місцях, де вона стикалася з тілом – комір, рукава, поділ. Також прикрашалися вишивкою рушники, скатертини, простирадла. В Україні вишиванням займалися дівчата і жінки. Для вишивання вони використовували кожну зручну нагоду: досвітки та вечорниці, на які дівчата збиралися довгими осінніми та зимовими вечорами, а також години відпочинку від польових робіт — навесні та влітку, – розповіла Ірина Олександрівна.   

   Для маленьких відвідувачів в виставковому залі бібліотекарі підготували виставку книг про мистецтво вишивання.
   Колектив бібліотеки щиро дякує всім відвідувачам виставкового залу «Твоя АРТерриторія» за інтерес до народних майстрів нашого міста та їхніх чудових робіт та запрошує всіх мешканців м. Добропілля відвідати нові виставки «АРТериторії» в нашій бібліотеці!

   Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх