Ученики школы №19 побывали на Кураховской ТЭС

Переглядів: 1589 0 23.01.2014 в 20:26:59 Суспільство
Ученики школы №19 побывали на Кураховской ТЭС
   «Навіщо мені економити світло? Адже я все одно плачу за його використання!» - так вважають багато людей, забуваючи при цьому про основні ресурси, що використовуються при виробленні цих «благ цивілізації».
   Як відомо, восени 2013 року ЗОШ І-ІІІ ст. №19 стала учасником проекту «Енергоефективні школи», який реалізується в рамках Стратегії соціального партнерства ДТЕК та м. Добропілля.
   25 грудня учні пілотного 7-го класу разом зі своїми керівниками побували на Курахівській ТЕС. Це найбільше підприємство на сході України, яке входить до складу енергетичної компанії ДТЕК.
   Отримавши пізнавальну інформацію про це підприємство учасники проекту вирішили поділитися нею з учнями школи. На прес-конференцію були запрошені учні 8-9 класів. 
   Щоб розповідь була цікавою, було проведено віртуальну екскурсію по Курахівській ТЕС. Прозвучала історія створення цього підприємства  та його призначення для східної частини нашої країни. Було продемонстровано,  як відбувається перетворення внутрішньої  енергії  в  електричну. Зазначили, дане підприємство є одним з головних постачальників електроенергії на Сході України. 

   Учасники конференції зробили для себе висновок щодо необхідності раціонального використання електроенергії: «Просто ми повинні навчитися берегти її». Плюси більш економного витрачання енергоресурсів наявні: більш ефективне використання енергії, економія коштів за її  використання та поліпшення екологічного становища не тільки в країні, а й у світі в цілому. 
                                               
Пілотний 7 клас, 
класний керівник   С.В.Пономаренко,
учитель-фізики   Г.І.Зубченко 

Источник: http://radadobropillya.org

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх