У жителя Добропільського району вилучили бойову гранату Ф-1

Переглядів: 1429 0 05.08.2016 в 02:50:19 Новини поліції
У жителя Добропільського району вилучили бойову гранату Ф-1

У помешканні 21-річного жителя Добропільського району правоохоронці виявили та вилучили бойову гранату Ф-1. Чоловік повідомив, що ще в минулому році він купив боєприпаси у невідомого за 300 гривень для самозахисту. Однак, від кого збирався захищатися, пояснити так і не зміг. Тепер зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі.

До працівників Добропільського відділеня поліції надійшла оперативна інформація, що житель одного із сіл району зберігає в себе бойову гранату. Перевіряючи дану інформацію, правоохоронці завітали до помешкання підозрюваного з постановою на проведення санкціонованого обшуку. У ході обшуку його домоволодіння було знайдено та вилучено бойову гранату Ф-1 із запалом до неї.

Вилучене направлене на експертизу.

Зі слів підозрюваного, вказаний предмет він купив за 300 гривень у незнайомця восени минулого року. На питання поліцейських навіщо йому знадобилась бойова граната він повідомив, що про всяк випадок для самозахисту.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадуємо громадянам, що відповідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, вибухові речовини або вибухові пристрої. То ж зробіть правильні висновки, і не наражайте себе і оточуючих на небезпеку.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх