В учреждениях дошкольного образования Добропольского района прошла Неделя государственности

Переглядів: 1213 0 21.12.2017 в 09:00:53 Освіта
В учреждениях дошкольного образования Добропольского района прошла Неделя государственности

Відповідно до наказу відділу освіти Добропільської райдержадміністрації від 11.12.2017 №383 у закладах дошкільної освіти району пройшов Тиждень державності, метою якого було формування національно свідомого громадянина, патріота своєї держави. Перед незалежною Україною постала проблема,творчо відродити українське національно - патріотичне виховання і водночас піднести його на сучасний рівень наукового і культурного розвитку. 
Дошкільний вік є саме тим періодом, коли слід розпочинати формування в дітей елементів національної самосвідомості, формувати усвідомлення своєї приналежності до нації, пробудження любові і поваги до національної мови,традицій, символіки, зародження національних рис національного характеру. Патріотичні почуття у малюків не виникають самі, вони є результатом спільної роботи закладу і родини. 
Вихователі дошкільних закладів провели безліч різноманітних форм роботи з дітьми, збагачуючи їх знання про національні символи нашої держави та народні обереги; з’ясували поняття про край де народився, отчий дім; показали велич і красу рідної мови, її багатство, бажання вивчати і знати рідну мову; поглибили знання дітей про столицю нашої держави, розкрили історичну і сучасну велич Києва. 
Особливо цікавими були такі заходи: 
- ЗДО №20 « Червона Шапочка» - ліплення з солоного тіста « Глечик з візерунком», сендплей « Місто Добропілля»; 
- ЗДО № 4 «Сонечко»-день ляльки мотанки, єкскурсія до шкільного музею, спортивні розваги « Козацькому роду нема переводу»; 
- ЗДО №2 «Радість» - виставка спільних з батьками робіт з декоративно прикладного мистецтва «Краса створена руками»; 
- ЗДО №15 «Оленка» - виставка вишитих картин жителів села, вернісаж малюнків « Україна - рідний дім»; 
- Вихованці ЗДО №14 «Голубок» завітали до матері Героя Небесної Сотні Наумова Володимира та побували на екскурсії у Будинку народних традицій с.Шевченки; 
- ЗДО №5 « Малятко» - гра-подорож «Як жили козаки на Запорізькій Січі.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх