В восстановлении автодороги Доброполье – Покровск задействованы две подрядные организации

Переглядів: 1127 0 03.10.2018 в 09:00:11 Новини комунальних служб
В восстановлении автодороги Доброполье – Покровск задействованы две подрядные организации

Продовжується ремонт основної транспортної артерії, що з’єднує Добропільський та Покровський райони.

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області нагадує, що ділянка Добропілля – Покровськ є частиною автодороги загального користування державного значення Т-05-15 Олександрівка – Покровськ – Костянтинопіль та маршруту в обхід тимчасово непідконтрольної території сполученням Слов’янськ – Маріуполь.

У відновленні навантаженого автошляху задіяно дві підрядні організації: ТОВ «ДАНКОМ» (на ділянці Добропілля – Білицьке протяжністю 10,6 км) та ТОВ «Автомагістраль-Південь» (на ділянці Білицьке – Покровськ протяжністю 11,3 км).

Для порятунку майже 22-кілометрової ділянки Добропілля – Покровськ застосовується єдиний варіант конструкції дорожнього одягу з улаштуванням додаткового шару зі спеціальної органо-мінеральної суміші (за технологією холодного ресайклінгу) та двошарового асфальтобетонного покриття (з верхнім шаром із щебенево-мастикового асфальтобетону).

Варто зазначити, що до ремонту дорожній одяг ділянки знаходився у вкрай незадовільному стані. Окрім численних деформацій покриття проїзної частини, особливе занепокоєння викликали глибокі поздовжні та поперечні тріщини в конструкції дорожнього одягу.

Отже, застосування так званого удосконаленого методу поточного середнього ремонту (холодного ресайклінгу) дозволить забезпечити необхідний модуль пружності дорожнього одягу (з коефіцієнтом запасу міцності для автодороги II технічної категорії).

На даний час на ділянці Добропілля – Білицьке вже у повному обсязі виконано роботи з улаштування додаткового шару та вирівнюючого (нижнього) шару асфальтобетонного покриття; 4,8 км проїзної частини мають й верхній шар із щебенево-мастикового асфальтобетону.

За маршрутом Білицьке – Покровськ триває улаштування додаткового шару зі спеціальної органо-мінеральної суміші (холодна регенерація) та укладання вирівнюючого (нижнього) шару покриття; за технологією холодного ресайклінгу вже посилено 5 км основи дорожнього одягу.

Роботи виконуються на замовлення Служби автомобільних доріг у Донецькій області. Джерела фінансування: Державний дорожній фонд та обласний бюджет (кошти від митного експерименту).

Шановні водії! Роботи виконуються під рухом! Будьте уважні та обережні за кермом!

Увага! З 1 жовтня під час руху поза населеними пунктами необхідно вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар. Ця вимога ПДР діє в період з 1 жовтня до 1 травня та є обов’язковою для виконання у будь-який час доби.


Джерело: http://orbita.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх