У ШУ Добропільське нові світильники вирішили відразу три завдання

Переглядів: 966 0 06.08.2019 в 09:30:23 Новини підприємств
У ШУ Добропільське нові світильники вирішили відразу три завдання

У ШУ Добропільське оновили освітлення - зробили його більш яскравим і при цьому економним. Нові світильники не тільки додали комфорту на робочих місцях шахтарів, а й прикрасили центральний вхід в адміністративно-побутовий комбінат.

 З початку року в адміністративно-побутовому комбінаті шахти Добропільська вже замінили половину люмінесцентних світильників на світлодіодні. А зовні, на проммайданчику, встановили 18 світлодіодних прожекторів GLX, замість застарілих натрієвих. «Обновки» краще освітлюють кабінети, коридори і територію підприємства, а також витрачають менше електроенергії. Очікується, що витрати на освітлення по шахті знизяться на 70%.

«Позитивний ефект від використання світлодіодів очевидний, - розповів в.о. головного енергетика Ігор Будай, - LED-світильники споживають в два рази менше електрики, ніж попередні люмінесцентні. А нові прожектори взагалі в 2,5 рази економніше, ніж звичні натрієві. Плюс працюють вони набагато довше. А найголовніше - освітленість з такими приладами набагато краще і менше навантаження на зір, адже світлодіоди випромінюють світло високої контрастності. До того ж вони більш екологічні, ніж люмінесцентні і не вимагають спеціальної ​​утилізації».

Зміни відразу помітили робітники ШУ Добропільське.

«Вечорами у нас на ділянці стало набагато світліше, - посміхається Валентина Стрєлкова, працівниця технологічного комплексу поверхні, - Так що працювати стало комфортніше і безпечніше».

А ще шахтні фахівці енергомеханічної служби творчо підійшли до освітлення фасаду адміністративно-побутового комбінату і паркової зони біля центрального входу. Вони розмістили прожектори так, щоб окреслити силует будівлі з колонами і підсвітити альпійську гірку на клумбі. Завдяки цьому, як сідає сонце, будівля набуває додаткової значимості, а квіти і кущі на клумбі радують шахтарів не тільки вдень, але і у вечірній час.

«Оновлення освітлення дало потрійний ефект, - розповів головний механік ШУ Добропольское Дмитро Ніколаєв, - Ми знижуємо споживання електрики, підвищуючи енергоефективність, підтримуємо виробничу санітарію, створюючи комфортні умови праці для своїх співробітників, і розкриваємо естетику промислового виробництва».

Модернізація освітлення на підприємстві триває. У планах повна заміна натрієвих, галогенних і інших застарілих освітлювальних приладів на сучасні, яскраві і економні. Зміни на краще торкнуться не тільки шахтної поверхні, але і підземних гірничих виробок, де встановлять спеціальні світлодіодні світильники.


У ШУ Добропільське нові світильники вирішили відразу три завдання


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх