Фотофакт: в Шаховской громаде продолжают ремонт сельской амбулатории

Переглядів: 898 0 18.06.2019 в 08:30:02 Новини району
Фотофакт: в Шаховской громаде продолжают ремонт сельской амбулатории

 Продовжити капітальний ремонт сільської амбулаторії вирішили в Шахівській ОТГ. На другу чергу реалізації проекту спрямували кошти інфраструктурної субвенції. Про це повідомляє Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.
      «У поточному році  десять ОТГ Донецької області отримали майже 37 млн. грн. державної субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних громад, - нагадує Артем Колодезний, радник з питань регіонального розвитку Донецького ЦРМС. – Шахівська сільська ОТГ з цієї суми отримала майже 2 млн. грн. Вирішили закрити велике питання – завершити ремонт амбулаторії. Всю суму субвенції спрямували на один проект, уже отримали погодження від Донецької ОДА».

    Будівлю лікарні, де знаходиться місцева амбулаторія, почали ремонтувати за гроші інфраструктурної субвенції за минулий рік. Загальна вартість капремонту даху та стін складала  4,8 млн грн. Частину грошей отримали за рахунок інфраструктурної субвенції – трохи більше 2 млн грн, решту додали з власного бюджету. Тоді зробили зовнішні роботи, а зараз треба робити внутрішній ремонт. За словами Олексія Шапко, заступника Шахівського сільського голови, на капітальний ремонт зсередини треба близько 6,5 млн. грн. Сподівались отримати гроші через Державний фонд регіонального розвитку, щоб уже в поточному році приступити до внутрішніх робіт. Серед 800 проектів з усієї України капремонт Шахівської лікарні входив до першої десятки, але до його остаточного затвердження так і не дійшло – проект не був відібраний як такий, що фінансується з ДФРР.

   Проте майже 2 млн. грн. інфраструктурної субвенції, виділені в поточному році Шахівській ОТГ з державного бюджету, в громаді вирішили витратити на внутрішні роботи в амбулаторії. На поточній роботі лікарняного закладу ремонт не відіб’ється, прийом лікаря та медичні процедури надають в іншому місці, розповіли в сільській раді.


Фотофакт: в Шаховской громаде продолжают ремонт сельской амбулатории


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх