У пошуках формули журналістського успіху

Переглядів: 685 0 13.10.2019 в 07:30:26 Суспільство
У пошуках формули журналістського успіху

У студії ТБ і преси «Рожевий слон» 9 жовтня  відбувся семінар керівників шкільних медіа з теми «Новини та теленовини: секрети журналістської майстерності».     

Поділитися досвідом та відкрити щось нове – ось основна мета зустрічі, а ще  знайти формулу журналістського успіху.  Почали її знаходити з новин. Чому? Тому що все наше життя пов’яне з ними, шкільне в тому числі. Тільки розплющили очі від сну  – включили телевізор, щоб дізнатися, що сталося в світі, в рідній країні. По дорозі на роботу зустріли друзів, колег, –  поспілкувалися і знову дізналися  щось нове.   Так увесь  день.  У телефонах, гаджетах,  Інтернеті, на різних сайтах  шукаємо новини.  Без них не уявляємо свого життя. А ось чи правдиві вони – це інше питання. Як не розгубитися в потоці інформації, самим розібратися в різних новинних маніпуляціях (джинса, фейкові новини) та навчити цьому дітей – про це  говорили на семінарі. 

Під час практикуму вчилися створювати теленовини. А допомогла цьому цікава презентація відео, яку  підготував Євген Сагайдак, керівник студії ТБ і преси «Рожевий слон». 

Учасники брали активну участь у грі  «Відбір новин», у обговоренні теми семінару, ділилися своїм досвідом, виказували пропозиції, побажання.

Про теплу атмосферу та цікаві інтерактивні форми роботи, які  зробили зустріч яскравою, та неординарною, відмічають керівники шкільних редакцій.

«У силах своєї професії я буваю  на семінарах часто, але настільки душевна  атмосфера, яка панує  в студії «Рожевий слон»,  буває тільки на ваших семінарах.  Я  дізналася дуже багато цікавого: які бувають новини,  як вчити дітей розрізняти різні види  інформації, писати правильно журналістські матеріали – це надзвичайно корисно.  Для мене ваші семінари – це  завжди новий досвід, можливість вирватися з кола щоденних справ і поринути в атмосферу журналістської  творчості. 

 (Анна Раленко, учитель англійської мови і зарубіжної літератури, керівник гуртка журналістики ЗОШ №14).

«Дуже цікавий семінар, пізнавальний, насичений інформацією. Взагалі то я вважаю, що  на будь-якому семінарі, тренінгу можна чогось навчитися. Кожен тренер подає матеріал, навіть, коли він тобі відомий, по – різному, з іншої сторони, іншого погляду. На цьому семінарі мені особливо сподобалося закулісся підготовки новин. І взагалі, тема новин дуже рідко піднімається на тренінгах та семінарах, а вона актуальна для сьогодення».

(Наталя Сковородкіна, педагог-організатор, керівник гуртка журналістики Білозерської школи №18).

З упевненістю можна сказати, що проведення таких семінарів допомагає керівникам мас-медіа  перейняти  корисний досвід та зробити свою роботу максимально продуктивною та цікавою. 


Джерело: ЦДЮТ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх