У ДТЕК шахтоуправлінні Білозерське на безпеку спрямували 25 млн грн

Переглядів: 876 0 27.07.2019 в 13:30:04 Новини підприємств
У ДТЕК шахтоуправлінні Білозерське на безпеку спрямували 25 млн грн

25 мільйонів гривень інвестував ДТЕК в безпеку праці співробітників шахтоуправління Білозерське за перше півріччя 2019 року. Ці гроші дозволили забезпечити кожного співробітника необхідними засобами індивідуального захисту і підтримувати колективну безпеку. Все це, щоб зберігати життя і здоров’я кожного співробітника і підтримувати роботу шахт, які зміцнюють енергонезалежність країни.

 Кожен гірник, спускаючись до шахти, або виконуючи роботи на шахтній поверхні обов’язково використовує засоби індивідуального захисту. Спецодяг, каска, захисні окуляри, респіратор, наколінники, спецвзуття, головний світильник і саморятівник – усією необхідною екіпіровкою працівників забезпечує підприємство. Всього на придбання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) з початку року вже витратили понад 13,2 млн грн, і цей процес триває. Засоби, що вичерпали строк експлуатації або були пошкоджені постійно оновлюються. Якісні ЗІЗи допомагають знизити вплив шкідливих виробничих факторів на здоров’я шахтарів.

На колективний захист, в свою чергу, направили понад 5,4 млн грн. За рахунок цих грошей купляють і обслуговують прилади й апаратуру, які контролюють концентрацію метану в гірничих виробках, засоби для дегазації і протипожежного захисту, вогнегасники, тощо.

«Шахтарі повинні працювати в безпечних умовах і залишатися здоровими – це основне завдання системи охорони праці на нашому підприємстві, – каже заступник директора з охорони праці ШУ Білозерське Євген Горбатенко. – Ми робимо все необхідне, щоб наші працівники були повноцінно забезпечені засобами індивідуального захисту і підтримуємо безпечні умови праці. Все це ефективно працює при обов’язковій умові: коли і сама людина максимально дбайливо ставиться до власного здоров’я і благополуччя колег».

Щоб мотивувати співробітників дотримуватися техніки безпеки в шахтоуправлінні Білозерське діє програма преміювання. Кожен квартал визначають ділянки, де найкраще виконували правила техніки безпеки. За підсумками другого кварталу за безпечну працю преміювали колектив ділянки з енергопостачання і ремонту електроустаткування шахти Білозерська, ділянку з ремонту забійного обладнання шахти Новодонецька, ділянку гідропідйому шахти Піонер. Гірники отримали премії на загальну суму 70 тис. грн.


Джерело: https://gazeta-vestnik.com.ua

Мітки: шахта, ДТЭК


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх