У Добропіллі пройшло перше засідання клубу «Ефективне місто». Досвідом обмінювались захисники тварин

Переглядів: 997 0 03.10.2017 в 12:00:30 Новини району
У Добропіллі пройшло перше засідання клубу «Ефективне місто». Досвідом обмінювались захисники тварин

23 вересня у Добропіллі пройшло перше засідання клубу «Ефективне місто». Розпочалося воно лекцією з приводу обраної актуальної проблеми, на яку вказали  самі мешканці – безпритульні тварини. Цьому передували майже півроку досліджень  руху «Сильні громади», котрі проводили публічні консультації з громадськістю, онлайн-анкетування та опитування у фокус-групах. По всій області проблеми виявились схожими – це дороги, безпритульні тварини та вивіз твердих побутових відходів. Деякі, також, обирали відсутність комунікації із владою.  Що стосується Добропілля, то проблеми доріг та вивозу ТБО більш-менш вирішуються, поступово та з вадами, проте робота йде. Проблемою безпритульних тварин займається лише одне товариство захисту тварин «Вірність», яке за власний кошт стерилізує тварин, утримує їх частину у себе вдома, створюючи такі собі міні-притулки. Допомогти у вирішенні цієї проблеми може кожен, проте лише зовсім невеликий відсоток долучається до волонтерів. З боку місцевої влади кошти були виділені лише на покупку рушниці, для гуманного відлову тварин. Проте, самі волонтери вдячні керівництву міста за те, що вони виділили місце для стерилізації. Мешканці скаржаться на те, що на них нападають собаки. Волонтери,в свою чергу, кажуть про велику кількість  випадків наджорстоких  знущань над тваринами.

Тож, 23 вересня ми запросили до нас у гості Оксану Кошак, котра очолює КП «Лев» у м. Львів, і котра за рік змогла зробити з цього КП, із сумнозвісною на той час славою,   заклад, який прилаштував понад 60% тварин у добрі руки. За своєю суттю, КП «Лев» – це сучасний стерилізаційний центр, який увібрав у себе досвід кращих світових практик.

Більш того, вони займаються масштабною просвітницькою роботою. Як стверджує Оксана Кошак – дуже велика кількість тварин опиняються на вулиці саме через жорстокість та безвідповідальність господарів, які викидують з дому «іграшки», що набридли. «Уроки доброти» затверджені через управління освіти у всіх школах Львова. Масштабна просвітницька робота полягає і в реєстрації домашніх тварин, до «допомагає» поганим господарям стати відповідальнішими. КП «Лев» створює і соціальні ролики, котрі здатні розчулити кожного та достукатись до людей через емоції. У ЗМІ є колонки, присвячені тваринам, які шукають дім.  Все це пані Оксана розповіла зацікавленим мешканцям. Представники Добропільського товариства захисту тварин розповіли гостям про свої притулки та роботу. Вони обмінялись досвідом і після лекції поїхали «у гості» у приватний будинок, на базі якого функціонує міні-притулок «Пёс – мокрый нос». Він функціонує лише завдяки волонтерам і їх добровільним пожертвам. Ніякої міської програми підтримки поки що не існує. Проте ТЗТ не планує зупинятись на досягнутому. Вони активно використовують інструмент петицій.

 

У кінці зустрічі більша частина учасників підписала меморандум про створення клубу «Ефективне місто». Представники місцевого самоврядування також долучились до цієї громадської ініціативи.


Джерело: http://gromady.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх