Бывший боевик из Доброполья вернулся домой

Переглядів: 1758 0 06.04.2018 в 15:00:20 Новини поліції
Бывший боевик из Доброполья вернулся домой

В 2014 році мешканець окупованого Харцизька патрулював вулиці міста з метою виявлення українських військових та «підривної діяльності».

До Добропільського відділення поліції звернувся 25-річний чоловік, який повідомив, що в минулому входив до незаконних збройних формувань «ДНР». Він вступив у лави терористів у вересні 2014 року.

«Тоді ходили чутки про те, що у ДНР великі зарплати», - каже чоловік. Найманець проходив військову підготовку у складі підрозділу особливого призначення.

«Я заступав у наряди та патрулював вулиці Харцизька з метою встановлення українських військових та виявлення підривної діяльності», - зізнається бойовик.

Через 2 місяці чоловік зрозумів, що високий заробіток у складі терористичних формувань є фейком та ніяку заробітну плату він не отримає.

«До того ж тоді були запеклі бої і я побоювався, що мене будуть примусять взяти участь у бойових діях, тому вирішив звільнитися», - розповідає чоловік.

Пізніше, дізнавшись про законну можливість звільнитися від кримінальної відповідальності, бойовик приїхав на підконтрольну Україні територію, аби здатися.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Після перевірки діяльності учасника НЗФ за умови, що він не вчиняв тяжких злочинів, справу може бути перекваліфіковано, і чоловік розпочне нормальне життя без тюрми.

Нагадуємо, повідомити про бажання здатися можна за телефоном 0-800-505-102 або заповнити відповідну форму на сайті  «Стопероризм».


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області

Мітки: Бойовик, ДНР


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх