В Белицкой школе №10 состоялся семинар учителей изобразительного искусства

Переглядів: 1105 0 22.11.2017 в 11:00:00 Освіта
В Белицкой школе №10 состоялся семинар учителей изобразительного искусства

З метою збереження та примноження традицій українського народу, виявлення власного ставлення до мистецтва як засобу духовного становлення, здійснення творчої діяльності в мистецькій сфері, підвищення фахових компетентностей педагогів у  Білицькій загальноосвітній школі №10 Добропільської міської ради відбувся семінар учителів  образотворчого мистецтва. 

Почався семінар з яскравого та веселого ярмарку. На ньому були представлені як українські ремесла так і українські страви.  Жива музика, танці, пісні, народні ігри та гуморески стали запорукою гарного настрою гостей та учасників семінару. Учасники семінару  мали змогу купити різні смачні страви (залучені кошти  будуть перераховані  дітям,  які потребують лікування).

Наталя Миколаївна Вінник, учитель образотворчого мистецтва. провела  інтегрований урок у п`ятому класі з теми «Писанкарство як прояв самобутньої культури народу, українська писанка». Після ознайомлення з символікою, кольорами писанок та їх історією, дітям було запропоновано створити власний ескіз писанки. Свою душу, думки, творчий талант, художнє бачення навколишнього світу кожен  виявив у маленькій писанці –  шедеврі мініатюрного живопису.

Цікавим та пізнавальним був майстер-клас за темою «Мандала як оберіг української родини». який провела Наталя Миколаївна з учителями  образотворчого мистецтва. Дословно «мандала» перекладається як «коло» и позначає цілу матрицю світобудові, зосередження гармонії і примирення з Всесвітом. Якщо ви хочете привнести в своє життя спокій, то достатньо просто помістити зображення Мандали на видному місці, щоб воно якомога частіше трапляло вам на очі. Учасники семінару ознайомилися з сучасними видами створення мандали, а також залучилися до самостійного створення писанкової мандали.

Підсумки семінару  були проведені у формі діалогу. Учасники семінару дали високу оцінку роботи колективу школи.


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх