Жителей Доброполья познакомили с трудовыми инновациями 2018 года

Переглядів: 1025 0 07.02.2018 в 10:00:17 Новини податкової інспекції
Жителей Доброполья познакомили с трудовыми инновациями 2018 года

Як повідомила заступник начальника - начальник Покровсько-Добропільського управління Головного управління ДФС у Донецькій області Єльникова Алла Петрівна, детінізація заробітної плати та легалізація трудових відносин  є важливим аспектом соціального захисту населення.
Ефективним механізмом подолання такого явища як «заробітна плата в конвертах», має стати посилення економічного впливу на роботодавців, які прагнуть заощадити на сплаті податків.
З 1 січня цього року з підвищенням мінімальної зарплати (у місячному розмірі – 3723 грн., у погодинному – 22,41 грн.), зміниться і розмір фінансових санкцій за порушення трудового законодавства.

Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору потягне за собою штраф у 30 мінімальних заробітних плат, що становить 11 690 грн. Таку ж суму доведеться сплатити за виплату зарплати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску, а також оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час.
10 мінімальних зарплат, за кожного працівника (37 230 грн.) сплатить недобросовісний роботодавець за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці. Наприклад, за не оплату роботи в нічний час, у вихідний або святковий день, понадурочну роботу та інше.
Такий же розмір фінансових санкцій передбачений за порушення встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».
Три мінімальні зарплати (11 169 грн.)- штраф за порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, також за виплату їх не в повному обсязі.
Окрім того, статтею 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення України передбачено адміністративну відповідальність на керівника підприємства від 8500 грн. до 17000 грн. за фактичний допуск працівника без трудового договору.
Добропільська ОДПІ нагадує, що трудові відносини роботодавця із працівником розпочинаються із укладання трудового договору, який оформляється наказом чи розпорядженням власника, та повідомлення про прийняття працівника на роботу, що подається роботодавцем до територіальних органів Державної фіскальної служби за місцем обліку його як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Тож роботодавці мають пам’ятати, що використання неофіціально оформлених трудових відносин є грубим порушенням трудового законодавства, за яке доведеться нести відповідальність. Адже не оформлені трудові відносини позбавляють працівника мінімальних державним гарантій і роблять його незахищеним.
Крім цього, це породжує недобросовісну конкуренцію та негативно впливає на наповнюваність бюджету.
Зважаючи на ці наслідки та впровадження додаткових економічних механізмів впливу, роботодавцям є сенс неухильно дотримуватися вимог чинного законодавства про оплату праці та зайнятість населення.


Джерело: Добропільська районна рада

Мітки: новації, ДФС


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх