«Територія молоді» стала учасником 8 Економічного Форуму Молодих Лідерів

Переглядів: 1285 0 11.09.2013 в 19:43:17 Суспільство
«Територія молоді» стала учасником 8 Економічного Форуму Молодих Лідерів
В рамках проекту «Територія молоді» відбувся навчальний візит українських студентів до Польщі
   З 31 серпня по 9 вересня 15 молодих людей зі східної України взяло участь у навчальному візиті до Малопольського воєводства у Польщі. 

   Візит відбувся в рамках проекту «Територія молоді», що реалізовується Фундацією «Молодь – Освіта - Майбутнє» (Новий Сонч) у співпраці з  Добропільським центром молоді «Добро». Метою проекту є активізація молоді зі східних регіонів України, її залучення до активного громадського життя та створення мережі взаємодії для реалізації спільних проектів розвитку.
   Навчальний візит до Польщі відбувся за сприяння Національного Центру Культури Польщі, а також за підтримки Вищої Школи Бізнесу в Новому Сончі (навчальна програма), уряду Малопольського Воєводства (екскурсійна програма), компанії PPV Knowledge Networks (експертна підтримка), ГО «Рада молодих вчених» (організаційна підтримка), компанії ДТЕК (підтримка учасників з територій присутності компанії).
   Участь у навчальному візиті взяло 15 студентів економічних та гуманітарних спеціальностей із 6 областей України (Луганська, Дніпропетровська, Запорізька, Сумська, Херсонська та Миколаївська).
загрузка...
   В рамках візиту молодь з України стала учасниками 8 Економічного Форуму Молодих Лідерів, що проходив з 3 по 5 вересня у Новому Сончі.  Даний форум є однією з найпрестижніших європейських молодіжних платформ, де обговорюються основні виклики та можливості для сучасної європейської молоді. Темою цьогорічного форуму було молодіжне підприємництво. У заході взяло участь понад 350 учасників із 42 країн світу. Серед доповідачів були нинішні та колишні президенти, прем’єр міністри, члени урядів, депутати, представники бізнесу. Учасники молодіжного форуму мали змогу напряму поспілкуватися із європейськими лідерами та почути відповіді на свої запитання.
   Один день молодіжна делегація провела на так званому «Східному Давосі» - Міжнародному Економічному Форумі у Криниці,  де щороку збираються провідні європейські політики, економісти, бізнесмени для обговорення актуальних суспільно-економічних трансформацій у Європі. Цьогоріч особливу увагу на форумі було присвячено питанням молодіжної політики та занятості.

   Для багатьох учасників з української делегації даний навчальний візит став першою поїздкою за межі країни, можливістю поспілкуватися із ровесниками з інших країн та нагодою презентувати Україну у міжнародному середовищі. Саме тому подорож стала дуже продуктивною у сенсі нових знайомств, ідей потенційних партнерств, а також мотивацією до вивчення іноземних мов. Адже робочими мовами на форумі були англійська та польська.
Окрім участі у форумі учасники візиту знайомилися із культурно-історичною спадщиною Малопольського регіону, мали заняття із вивчення польської мови, а також провели декілька заходів із європейськими студентами, що приїхали до Польщі на навчання за програмою Erasmus Mundus.
   Наступним етапом проекту стане реалізація міні-проектів на тему молодіжної активності, що їх учасники візиту організують для молоді зі своїх міст після повернення з Польщі.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх