Талант юных художников добропольского ЦДЮТ отметили в Чехии

Переглядів: 1077 0 18.12.2017 в 11:00:31 Творчість
Талант юных художников добропольского ЦДЮТ отметили в Чехии

7 грудня 2017 року в стінах  чеського посольства в Києві відбулося урочисте нагородження українських дітей, які своїми мистецькими творами відзначилися на 45-ому дитячому міжнародному мистецькому конкурсі "Лідіце 2017".

Міжнародна дитяча художня виставка «Лідіце» була заснована в 1967 році з метою вшанування пам’яті дитячих жертв із чеського села Лідіце, (під час війни за добу було розстріляно ціле поселення в Лідіце, померли всі дорослі та 82 дитини). В пам'ять про загиблих було встановлено меморіал, де зображені загиблі діти різного віку. Надалі побудований музей.  

На виставку в цьому році було надіслано 25 690 дитячих робіт із 83 країн світу. Призами нагороджено 531 учасника, з них 94 отримали медалі. 

З України нагороджено 33 дитини зі Львова, Тернополя, Дніпра, Харкова, Херсону, Києва, Кривого Рогу, Миколаєва, Одеси, Шостки, Сум та ДОБРОПІЛЛЯ. Наше славне місто представилиКулигін Кирило і Мурзенко Єлизавета, вихованці «народного художнього колективу» студії образотворчого мистецтва «Фантазія» Центру дитячої та юнацької творчості  (керівник Алла Кімеріна). Медалі, почесні грамоти та невеличкі подарунки вручав посол Радек Матула. Також чеський центр в Києві підготував для дітей програму, в рамках якої вони ознайомились з історією Лідіце.  


Джерело: https://dobr-cdut.jimdo.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх