Святкуватимемо ще один День Незалежності: до Ради подали законопроект

Переглядів: 725 0 16.10.2019 в 07:00:44 Новини України
Святкуватимемо ще один День Незалежності: до Ради подали законопроект

Народний депутат Оксана Савчук внесла в Верховної Ради законопроект, яким запропонувала встановити День Незалежності України ще й 22 січня. Відповідний законопроект оприлюдено на офіційному сайті Ради.

Метою проекту Закону є визнання того, що Україна є правонаступницею Української Народної Республіки, а також визнання факту окупації території України впродовж 1921-1991 років.

Законопроектом запропоновано визначити, що усі міжнародні договори, укладені від імені Української Народної Республіки, вважаються такими, що втратили свою чинність 18 березня 1921 року. Україна не несе жодних зобов’язань за міжнародними договорами, укладеними від імені Української Народної Республіки.

Окрім того, Україна не є відповідальною за злочини, скоєні тоталітарним комуністичним режимом в період окупації її території з 18 березня 1921 року по 23 серпня 1991 року.

Тому, якщо колеги автора документу погодяться із такими висновками, то 22 січня 2020 року наша країна відзначить 102 рік незалежності.

Варто нагадати, що аналогічні пропозиції вносили в парламент і депутати колишніх скликань. Щоправда, на відміну від попередніх версій, ця не пропонує відмовлятися від звичного для українців 24 серпня.

Депутат зазначає, що нинішній День Незалежності слід перейменувати і «День відновлення незалежності» і продовжувати святкувати його його як загальнонаціональне свято. З цією метою автор проекту закону подала до Ради ще один документ, який закріплює в Кодексі законів про працю два дні як неробочі.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх