Суди скасовують штрафи TruCam: водіїв попередили про незаконні дії інспекторів

Переглядів: 857 0 07.11.2019 в 10:00:12 Новини України
Суди скасовують штрафи TruCam: водіїв попередили про незаконні дії інспекторів

Інспектор зупинив водія за перевищення допустимої швидкості. Як доказ правоохоронець пред’явив на приладі TruCam відеофіксацію порушення ПДР. Водій звернув увагу, що пристрій не опломбований, та наголосив, що інспектор не має права ним здійснювати відеофіксацію. Інспектор проігнорував аргументи водія та наклав штраф.

Водій оскаржив штраф у суді та додав фото приладу TruCam, на якому була відсутня пломба.

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом, в якому просив скасувати постанову серії НК № 343492 від 14 червня 2019 року про притягнення позивача до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 122 КУпАП та накладення на нього адміністративного стягнення у розмірі 255 гривень, винесену інспектором 1 батальйону Управління патрульної поліції у Вінницькій області.

Згідно з наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України «Про затвердження Порядку проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації та оформлення її результатів" № 193 від 08.02.2016 року встановлено, що у разі якщо відбиток повірочного тавра або пломбу пошкоджено, чи свідоцтво про повірку втрачено, засіб вимірювальної техніки вважається не повіреним.

Відповідно до рішення Вінницького міського суду Вінницької області №127/17357/19 позов задоволено повністю.

Зазначимо, якщо інспектор звинувачує водія у перевищенні швидкості, варто перевірити наявність на приладі TruCam повірочної пломби та свідоцтва про повірку. Якщо такої пломби немає, повідомте інспектора про незаконність його дій.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх