Судьи Добропольского горрайонного суда провели "Урок правосудия" для школьников

Переглядів: 934 0 08.03.2019 в 13:30:54
Судьи Добропольского горрайонного суда провели

Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України, за підтримки Ради суддів України та сприяння Програми USAID "Нове правосуддя", було організовано Всеукраїнську акцію "Урок справедливості" для школярів 1-4 класів. 

          Судді Добропільського міськрайонного суду Донецької області підтримали цю чудову ініціативу та приєдналися до зазначеної Всеукраїнської акції, завітавши 28 лютого та 1 березня 2019 року в гості до учнів Добропільського навчально - виховного комплексу "Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №4 та Добропільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19, де ними було проведено «Уроки справедливості» для підвищення обізнаності школярів з діяльністю суддів. Уроки проводили суддя-спікер Добропільського міськрайонного суду Донецької області Притуляк Сергій Анатолійович, суддя Корнєєва Владлена Вікторівна.

          В ході уроків школярам в дохідливій, ігровій формі було донесено роль суду при вирішенні суперечок та конфліктів, які виникають у суспільстві, важливість принципу справедливості і рівності перед законом.

          На початку уроку судді розповіли дітям про діяльність юриста в цілому та про роботу судді. Уроки проходили в ігровій формі, суддя-спікер розповів школярам про суперечки, які виникають у людей та про те, як судді допомагають їх справедливо вирішувати. Діти активно відповідали на питання судді та приводили приклади зі свого життя де, як на їх думку, вони вирішували справедливо суперечки. Під час уроку діти переглянули новий мультфільм про суд, знятий в рамках проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID Ukraine - USAID Україна «Нове правосуддя».

          Після перегляду мультфільму діти прийшли до висновку про те, як важко все-таки справедливо вирішити спір залишивши всіх учасників спору задоволеними. Потім діти задавали питання, а судді із задоволенням відповідали. Наприкінці уроку суддя побажав школярам не сваритись, а якщо таке трапиться, то прийти до справедливого вирішення суперечки та дійти миру.

          Висловлюємо сподівання, що даний проект буде розвиватися, проведення таких уроків знайде свою підтримку з боку навчальних закладів та матиме системний характер. Наголошуємо, що судді Добропільського міськрайонного суду Донецької області готові приймати активну участь в проведенні подібних заходів.

 

 


Джерело: https://dpm.dn.court.gov.ua

Мітки: судьи, дети


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх