Сучасні технології для зручності платників.

Переглядів: 1195 0 08.12.2011 в 20:47:57
Сучасні технології для зручності платників.

Голова комісії з проведення

реорганізації Добропільської ОДПІ

Начальник Добропільської ОДПІ

__________________С.А. Сузіна

Інформація на веб-сайти

та для публікації

Сучасні технології для зручності платників.

Останнім часом серед платників дедалі більшої популярності набирає подання звітності в електронному вигляді, адже ця опція чи не найкраще відповідає вимогам сучасного життя. У Податковому кодексі України зазначено, що платник податків має змогу самостійно обирати, яким чином подати звітність. Для цього запропоновано три варіанти, одним з яких є подання електронної звітності. У випадку, коли йдеться про платників податків, які належать до великих та середніх підприємств, то для них подання податкової звітності в електронному вигляді є обов’язковим.

Слід зазначити, що згідно з п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу при здійсненні операцій з постачання товарів або послуг платник податку – продавець товарів та послуг зобов’язаний надати покупцю податкову накладну після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних. За відсутності такої реєстрації покупець не матиме права на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту. Також це не звільняє продавця від обов’язку включення суми податку на додану вартість, вказаної в податковій накладній, до суми податкових зобов’язань за відповідний звітний період.

Більше того, з 1 січня 2012 року податкові накладні, в яких сума податку на додану вартість становить понад 10 тисяч гривень та податкові накладні, виписані при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, не залежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній, підлягають включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.

Для того, щоб зареєструватись в Єдиному реєстрі податкових накладних платнику податку на додану вартість необхідно отримати посилені сертифікати ключів електронно-цифрового підпису за укласти в ДПІ за місцем обліку договір про визнання податкової звітності. Буде влучно зробити це якомога швидше засобами телекомунікаційного зв’язку до того, як виникне необхідність обов’язкової реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

З метою подальшого розповсюдження практики подання звітності в електронному вигляді податківці спільно з представниками сертифікаційних центрів проводять тренінги, на яких платники мають змогу переконатися в перевагах та зручностях саме такого способу подання податкової звітності, а також отримати всю необхідну інформацію.

Тож, не зволікайте, адже подання звітності в електронному вигляді – це легко!

Головний ДПІ відділу МРР та ЗГ Т.І.Панченко


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх