Старейшины Доброполья выразили свое мнение о децентрализации

Переглядів: 1122 0 12.02.2018 в 09:00:01 Суспільство
Старейшины Доброполья выразили свое мнение о децентрализации

На сьогоднішній день децентралізація є дуже необхідною— ця реформа зможе нарешті на перше місце вивести інтереси громади.

Дуже добре, що влада наважилась змінити надходження відсотків від податків за принципом: меншу частину в Державний бюджет, більшу — залишити громадам.

Але чомусь в законі ця перебудова дозволяє як об’єднувати села, райони, міста і робити міцні громади, так і дробити на маленькі громади. На наш погляд, дробити території — це дуже шкідливе рішення. Якщо ми хочемо будувати міцну державу і починаємо будувати її знизу вгору, то внизу краще мати міцні великі громади, щоб їх об’єднані ресурси (фінансові, майнові, інтелектуальні) можна було використовувати для підвищення якості послуг, мати спроможність напряму залучати іноземні інвестиції, отримувати міжнародну технічну допомогу для розвитку місцевої інфраструктури.

Ми закликаємо бути дуже обережними в цьому питанні. Руйнувати - не будувати. На території Великого Добропілля та Добропільського району до 1992 року працювали:

- два заводи по виготовленню залізобетонних конструкції;

- завод з виготовлення залізобетонних труб великого діаметру (більше 2 метрів);                                              

- філія від Донецького заводу «Точмаш»;                                                                                                                        

- шахта Красноармійська;

- шахта Білицька;

- йшло будівництво каналу води Дніпра – Донбасу;                                                                                                                  

- йшло будівництво газогіну Дружковка – Добропілля;                                                                                                                

- в містах були повноцінні лікарні.                                                                                  

Так звані реформування протягом 26 років обернулися для Великого Добропілля руйнацією та ліквідацією усіх цих об’єктів, все знищено, а працездатні люди лишилися без роботи.

Навіть найкращі реформи можуть бути спаплюжені, якщо не продумати и не прописати в законодавчих актах достатньо жорстко хто і як буде контролювати роботу громад.

Тож просимо нашу владу и владу на місцях все обміркувати як слід, вислухати експертні висновки з цього питання, а потім приймати рішення та такі, щоб потім не було соромно перед нашими нащадками за те, що ми з вами їх життя повернули з ХХІ століття в ХІХ.

Також звертаємося до всіх громадян: не стійте в стороні як пасивні глядачі, проявляйте активність, країну треба реформувати и будувати, за нас це ніхто не зробить.


Джерело: http://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье


Новини по темі:


ComForm">
avatar
Наверх