СПІЛЬНА РОБОТА ДАЄ РЕЗУЛЬТАТ

Переглядів: 1719 4 14.10.2009 в 12:59:10 Новини поліції
У нашому великому місті Добропілля спільна група з представників відділу державної виконавчої служби Добропільського міськрайонного управління юстиції ( м. Добропілля, вул Первомайська, 83, 4 поверх ) та Державною автомобільною інспекцією міста Добропілля ( м. Добропілля, проспект Побєди ) відвідують боржників за місцем їх проживання, які мають несплачені штрафи з адміністративних правопорушень за постанова ДАЇ.
Заходи щодо удосконалення методів боротьби з порушниками дорожнього руху, звичайно, мають логічно завершуватися сплатою штрафу. Проте самі порушники всіляко намагаються відтягнути той неприємний момент, коли у вигляді чистосердечного каяття за вчинене правопорушення доводиться розлучатися з певною сумою своїх кровних грошових накопичень заради поповнення державної казни. Ось тут на арені з’являються державні виконвці, які повинні забеспечити фактичне стягнення накладених на порушників штрафів у передбачені законодавством строки.
Функція, скажемо одразу, не з легких, бо розшукати та витребувати гроші зі злісного неплатника, який навпаки намагається уникнути зустрічі з представниками Закону, вимагає таки певних зусиль. У серпні поточного року на спільній нараді працівників відділу ДВС Добропільського міськрайонного управління юстиці та ДАЇ м. Добропілля обговорювалися питання співпраці між ДАІ та ДВС. Вже тоді було визначено ряд спільних заходів, які мали сприяти практиці своєчасної оплати накладених штрафів. Втілення в життя цих заходів не забарилося. Спільні рейди вже зараз дають певний результат. Протягом вересня 2009 року 2-3 рази на тиждень державні виконавці разом з автоінспекторами ДАЇ м. Добропілля наносить візити боржникам за місцем їх проживання. За вересень 2009 року було відпрацьовано майже 400 адресів. Спільна робота має вже позитивний результат.
 
З початку року до відділу ДВС Добропільського МРУЮ ДАЇ м. Добропілля було направлено біля 2 000 постанов, на загальну суму більше 500 000 гривень. На сьогоднішній день значна частина цих коштів уже потрапила в державну казну.
 
Не подумайте, під час спільних рейдів до боржників ніхто силою не прикладається і ніякі тортури до неплатників не застосовуються. Навпаки, вони й самі остерігаються непорозумінь, ворожості та агресії з боку господарів помешкань, у які їм доводиться заходити. Для того, щоб спокійно провести з боржником щось подібне до профілактичної бесіди, а також нагадати йому про ймовірні наслідки відтягування сплати накладеного штрафу, державні виконавці «озброюються» працівником міліції. Що не кажіть, а навіть мовчазна присутність людини у форменому одязі дисциплінує і має свій профілактичний вплив на боржників.
 
Слід зауважити, що порушнику дається строк так званої добровільної оплати штрафу – до 15 діб. Якщо штраф не сплачений, то постанова ДАІ або суду підлягають примусовому виконанню. Звертаємо увагу, якщо штраф несплачений у 15-ти денний термін та платіжний документ ненадано до ДАЇ міста, при передачі на примусове виконання постанови до ДВС сума штрафу автоматично подвоюється на підставі ст. 308 КоАП України. Тобто, правопорушник повинен в даному випадку сплачувати подвійну суму штрафу, яка виходить значно великою. Виконавча служба перевіряє розрахункові рахунки боржника, наявність нерухомого та рухомого майна, встановлює місце роботи боржника , тобто проводить роботу по перевірці майнового стану боржника. У разі виявлення майна державний виконавець накладає арешт та заборону на відчуження для подальшої реалізації арештованого майна.
 
Врешті-решт боржникові таки доведеться розрахуватися з боргами, про те із залученням виконавчої служби це буде коштувати йому набагато дорожче: подвійна сума призначеного штрафу плюс 10% виконавчого збору. Є про що замислитися!
І ще одна важлива річ. Сплативши штраф, порушник обов’язково має надати копії квитанцій у ДАЇ м. Добропілля та у відділ ДВС Добропільського управління юстиції. Інакше через деякий час до його будинку завітає спільна група з профілактичним рейдом, представники якої навіть не здогадуються про те, що штраф уже сплачено.
 
На цьому можна зробити висновок, порушив правила дорожнього руху – сплати суму штрафу своєчасно та повідом про це відповідні органи, та маєшь уникнути низку непотрібних проблем. 

Начальник відділу ДВС Добропільського міськрайонного управління юстиціі Бібля В.В.

Начальник ДАЇ м. Добропілля Логвиненко С.А.


Коментарій до фотографії: на фото державний виконавець відділу ДВС Добропільського міськрайонного управління юстиції Дворник І.С. , начальник ДАЇ м. Добропілля Логвиненко С.А. та інспектор ДАЇ м. Добропілля Шутов О.О. під час складання акту опису та арешту автотранспортного засобу боржника за несвоєчасну несплату штрафу за постановою ДАЇ.

http://dnl.dn.ua

Джерело: сайт міста Добропілля

Мітки: ГАИ, штрафы


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
3 inetka • 21:32:09, 15.10.2009
ну извините, писала не я, а украинским владею не настолько хорошо, чтобы исправлять biggrin
avatar
2 Мазепа • 07:56:32, 15.10.2009
Все деньги уходят на обеспечение безопасности на Дорогах Доброполья и района

т.е для закупки приборов замера скорости особой точности

Для закупки алкотестеров особой точности ну и т.д

avatar
1 Vlados • 20:59:14, 14.10.2009
А куда идут деньги с этих штрафов аж интересно, дороги как были "говно" так и есть
ComForm">
avatar
Наверх