Сколько в Доброполье многодетных семей

Переглядів: 1225 0 12.04.2019 в 14:30:59 Суспільство
Сколько в Доброполье многодетных семей

З 1 квітня в країні збільшиться допомога багатодітним сім’ям. Уряд виплачуватиме батькам на кожну третю і наступну дитину щомісяця додатково 1 тис.700 грн. Виплати триватимуть, допоки дитині не виповниться 6 років. Про це повідомляється на Урядовому порталі. 
Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, може з 1 квітня оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в багатодітній родині кілька дітей, яким ще немає 6 років, держава виплатить на кожного по 1тис.700 грн. 
До речі, ці кошти не відміняють щомісячних 860 грн допомоги при народженні дитини.
Як отримати виплату?
Щоб оформити допомогу на дитину, мамі або татові, які мешкають у місті, слід звернутися до управління соцзахисту населення Добропільської міської ради і написати заяву на отримання грошей. А ось від сільських мешканців заяви прийматимуть в такому ж управлінні райдержадміністрації. 
З собою також слід прихопити оригінал і копію посвідчення багатодітної сім’ї, а також свідоцтва про народження дітей.
Також зазначається, що виплати здійснюватимуться через Укрпошту чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються 860 грн.
В Мінсоцполітиці радять: навіть якщо дитині 5 років, допомогу варто оформити – за рік держава фінансово підтримає сім’ю, надавши 20 тис. 400 гривень на третю і кожну наступну дитину до 6 років.

Станом на 15 березня на обліку у великому Добропіллі перебуває 432 багатодітні родини, в яких виховуються 1388 дітей, зокрема, безпосередньо в Добропіллі таких родин - 201, а дітей в них – 678.
- Є родини, де велика різниця між старшими і меншими дітками – 10-12 рочків. Є сім’ї, в яких виховується понад 5 дітлахів - як правило ці родини тяжіють до церкви, бога. А ще є родини, де між дітьми зовсім невелика різниця - 2-3 рочки, - ділиться своїми спостереженнями спеціаліст міськвиконкому Світлана, яка веде облік цих родин у місті. 
До речі, багатодітні родини Добропільщини вирішили не відмовлятися від щедрот уряду і вже у понеділок, 1 квітня завітали до управління соцзахисту населення райдержадміністрації, залишивши перші заяви на допомогу.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх