Ситуация с усыновлением детей в Доброполье

Переглядів: 1608 0 03.10.2013 в 20:24:18 Суспільство
Ситуация с усыновлением детей в Доброполье
   Під час чергового засідання комісії з питань захисту прав дитини, яке відбулось 2 жовтня, перший заступник міського голови Ігор КУРДЯ звернув увагу присутніх на те, що Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ приділяє особливу увагу забезпеченню права кожної дитини на виховання в сім'ї.

   ,,В разі, якщо не вдалось зберегти біологічних батьків для дитини, наше завдання - захистити дитину, взяти її під опіку держави шляхом надання статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, та виконати свій обов’язок по влаштуванню кожної такої дитини в нову сім’ю (усиновлення, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, опіка)”, - наголосив чиновник. 

   В м. Добропілля проживає 138 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Під опікою чи піклуванням знаходяться 128 дітей. 10 дітей виховуються в прийомних сім’ях. На території міста  проживає 28 усиновлених дітей. 

   Протягом 2013 року залишилися без батьківського піклування 25 дітей. З  них до сімейних форм виховання влаштовано  21  дитину: під опіку громадян - 19,  усиновлено - 2.
загрузка...
   Розвиток сімейних інститутів улаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що в останні роки набув загальнодержавного значення, є життєво необхідною умовою виховання дітей, позбавлених можливості виховуватися в біологічній родині. Адже діти, яких взяли на виховання в сім’ї, стали спокійнішими, розсудливішими, розумнішими, а головне – відчули батьківську любов, турботу, сімейний затишок, відчули себе потрібними і бажаними.  

   Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України, в нашій державі щорічно 30 вересня відзначається День усиновлення.

Источник: http://radadobropillya.org

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх