Ситуация на рынке труда в Доброполье за январь - сентябрь 2015

Переглядів: 1861 0 27.10.2015 в 11:38:07 Новини району
Ситуация на рынке труда в Доброполье за январь - сентябрь 2015

   Протягом січня - вересня 2015 року до Добропільського міського центру зайнятості було  подано для укомплектування 609 вакансій, у тому числі: для робітників – 359, для службовців – 167 та 83 – для осіб, які не мають спеціальної підготовки. Із загальної кількості вакансій 129 – для осіб з інвалідністю на неповний робочий день.     

   Упродовж січня – вересня 2015 року соціальними послугами з працевлаштування служби зайнятості скористалися 1728 безробітних мешканців міста та району, у тому числі 865 – молодь у віці до 35 років (50,1%), 576 - особи з числа безробітних, які мали додаткові гарантії щодо сприяння працевлаштуванню.

   Основні зусилля центру зайнятості спрямовані на реалізацію заходів активної політики зайнятості, розширення спектра та підвищення якості надання соціальних послуг.

   За січень - вересень 2015 року за сприянням Добропільського міського центру зайнятості булипрацевлаштовано 371 особу (рівень працевлаштування становить 18,1%), у тому числі безробітні – 317 осіб, молодь у віці до 35 років з числа безробітних – 154 особи (48,9% від загальної кількості працевлаштованих), 95 осіб з числа тих, які мали додаткові гарантії, працевлаштовані   за   сприянням     служби зайнятості (30%.)

   Протягом січня - вересня 2015 року у роботах тимчасового характеру взяли участь 258 осіб. З сільськими та селищною радою Добропільського району, Управлінням соціального захисту населення Добропільської міської ради, Управлінням соціального захисту населення Добропільської РДА укладено 25 договорів щодо організації громадських робіт, взяли участь – 66 осіб.

   За направленням служби зайнятості професійне навчання проходили 221 безробітний. Рівень охоплення професійним навчанням складає 12,8%.

   Створення нових робочих місць, є одним з ключових факторів економічного розвитку міста та району. Законом України «Про зайнятість населення» передбачено надання роботодавцям багатьох пільг: у роботодавців, які створюють нові робочі місця, з'явилася можливість отримати компенсації зі сплати єдиного соціального внеску, 10 роботодавців, які працевлаштували 29 безробітних, у звітному періоді скористалися цією пільгою.

   Добропільським міським центром зайнятості організовано і проводиться надання безоплатних консультаційних послуг з питань організації та провадження підприємницької діяльності з залученням працівників органів державної влади. Протягом звітного періоду надано 25 консультацій.

   Протягом звітного періоду 13 осіб отримали ваучер для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці.

           З моменту початку антитерористичної операції до центру зайнятості звернулось 285 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб, 256 осіб отримали статус безробітного, 244 особи мали право на отримання допомоги по безробіттю. Основна частина переселенців - 95% мешканці Донецької області, решта – Луганської.    

   Працевлаштовано 50 осіб, з них 42 особи з числа безробітних; 17 осіб проходили профнавчання; 52 – прийняли участь в громадських та роботах тимчасового характеру.

   Станом на 1 жовтня 2015 р. на обліку перебуває 126 осіб, з них – 100 безробітні.

   На теперішній час гострою залишається проблема дефіциту вакансій для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

   Станом на 1 жовтня 2015 року на обліку в центрі зайнятості перебуває 698 безробітних громадянина. Серед них 410 осіб складають жінки; 288 осіб – чоловіки; 302 особи – молодь; 274 – особи, які   належать до соціально вразливих категорій населення. Із загальної чисельності безробітних 124 особи проживає у сільській місцевості (574 – у місті).

   Станом на 1 жовтня 2015 рокукількість вакансій у базі даних Добропільського центру зайнятості становила 15, у тому числі для робітників – 5, для службовців – 8, не потребують професійної підготовки - 2.        

       Велика увага приділяється профорієнтаційній роботі з випускниками шкіл, які стоять перед вибором професійної діяльності. Протягом січня - вересня 2015 року проведені «Уроки вибору професії» з використанням профорієнтаційного терміналу - 18 заходів, в яких прийняли участь - 531 учень, без використання профорієнтаційного терміналу - 3 заходи, в якому прийняли участь - 88 учнів; 5 заходів «День відкритих дверей центру зайнятості» для учнів загальноосвітніх шкіл, взяло участь 192 особи;.

         В літній період проводилась робота з учнями, які відпочивають у таборах: 2 виїзні акції до шкільних таборів, взяло участь 65 осіб; 2 виїзні акції до літнього табору санаторію – профілакторію «Дружба», прийняли участь 86 дітей; 2 професіографічні екскурсії до Добропільського МРВ ГУМВС України в Донецькій області, взяли участь 54 особи, вихованці шкільного табору та літнього табору санаторію – профілакторію «Дружба».

   Діяльність служби зайнятості, насамперед, зорієнтована на скорочення строку пошуку громадянами роботи, задоволення кадрових потреб роботодавців, підвищення професійного рівня та конкурентоспроможності населення.

   Источник: http://donoda.gov.ua


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх