Шахта "Белозёрская" является лидером по случаям профзаболеваний среди угольных предприятий Доброполья

Переглядів: 1558 2 06.09.2011 в 19:02:11 Новини підприємств
Шахта

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань м. Добропілля інформує

Згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» перед Фондом поставлені три задачі, а саме:

проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю застрахованих, викликаним умовами праці;

відновлення здоров’я та працездатності потерпілих на виробництві від нещасних випадків або професійних захворювань;

відшкодування матеріальної шкоди застрахованим і членам їх сімей.

У відділенні виконавчої дирекції Фонду ССНВВ в м. Добропілля станом на 01.08.2011 р. перебуває на обліку 1722 страхувальників –фізичних і юридичних осіб. Страхувальниками у 2010 р. було сплачено 68,214 мільйонів гривень, у 2011році – 1,36 мільйонів гривень. З першого січня 2011року підприємства перейшли на єдиний соціальний внесок. Але залишається несплаченим борг вугільними підприємствами по внескам починаючи з 2009р по теперішній день в сумі 40,4 мільйонів гривень. 

Відділення Фонду проводить страхові виплати 4484 потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві, професійного захворювання та родинам загиблих на виробництві. 

У 2011 році відділення виплатило потерпілим близько 20 мільйонів гривень, з них 5,9 млн. – це одноразова страхова виплата.

Крім цього на інші соціальні виплати відділенням було витрачено ще біля 1,277 млн грн., в тому числі на лікування в лікувально-профілактичних закладах – 530,2 тис. грн., на технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування інвалідів – 4,8 тис. грн. Інваліди, які знаходяться на обліку у відділенні отримали у 2011році 97 путівку на санаторно-курортне лікування на суму 825, 6 тис. грн. 

У 2011 ріці на підприємствах міста Добропілля сталося 135 випадків виробничого травматизму, що на 27 менше, ніж у 2010 році, було встановлено 47 професійних захворювань, що на 5 випадків більше, ніж у 2010 році. Спостерігається різке зростання профзахворювань на вугільних підприємствах і «лідером» в цьому є шахта «Білозерська».

Рівень виробничого травматизму і професійних захворювань залишається на високому рівні тому, що проведення профілактичних заходів і мінімізація професійних ризиків в своєї більшості не стали пріоритетами в діяльності керівників підприємств. 

В значному ступеню на стан охорони праці на виробництві впливає дієвість системи управління охороною праці, яка повинна бути сумісна з іншими системами управління в організації праці та спрямована на забезпечення ефективності заходів з охорони праці, підвищення зацікавленості всіх категорій працівників у формуванні та підтримці здорових та безпечних умов праці.

Поліпшенню роботи з створення з здорових і небезпечних умов праці, профілактиці виробничого травматизму працівників сприяє навчання та перевірка знань у фахівців, які вирішують питання охорони праці. В 2010 р. відділенням було організовано навчання 10 фахівців підприємств в спеціалізованих навчальних закладах за рахунок коштів Фонду.

Існує ще одна проблема – незабезпечення робітників, фахівців в області охорони праці, фахівців, які займаються вирішенням соціальних питань на виробництві, нормативними документами, в тому числі і інструкціями по професіям. Відділення Фонду перерахувало кошти в сумі 6,6 тисяч гривень на придбання законодавчих актів з охорони праці в подальшому для безкоштовної передачі підприємствам. 

Створення на виробництві умов праці, які б забезпечили захист працюючих від спливу шкідливих виробничих факторів, є найбільш важливим соціальним завданням, оскільки захворювання легше запобігти, чим лікувати. Ефективність реалізації профілактичних заходів – це ні в якому разі не комерційна користь, а збереження трудових і матеріальних ресурсів держави, запобігання соціального напруження у суспільстві. 

Закликаю усіх роботодавців проаналізувати організацію своєї роботи та вжити вичерпних заходів, які дадуть змогу запобігати нещасним випадкам і професійним захворюванням.

Начальник відділення В.М.Сергєєв


Источник: http://dnl.dn.ua


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 dobrepole • 19:05:41, 06.09.2011
Интересно, статистике по травматизму кто-нибудь верит? Даже сами статисты наверное в эти цифры не верят.
ComForm">
avatar
Наверх