Руководство Мангушского райсовета приглашает жителей Добропольского района на отдых на Азовском море

Переглядів: 2341 0 07.08.2016 в 02:55:34 Новини району
Руководство Мангушского райсовета приглашает жителей Добропольского района на отдых на Азовском море
До Добропільської районної ради звернулося керівництво Мангушської районної ради щодо популяризації відпочинку на Азовському морі.

На узбережжі моря розташовані 7 населених пунктів, три з яких згідно з постановою Кабінету Міністрав України від 15.12.1997 року №1391 віднесені до курортних. Це с.Урзуф, с.Мелекіне, смт Ялта, а також села Бабах-Тарама, Юр’ївка, Рибацьке та Білосарайська Коса, яка є крайньою південною географічною точкою Донецької області.

В межах району знаходиться 56 км. берегу моря з унікальними мілководними піщаними пляжами. Рекреаційний потенціал узбережжя відповідає найвищим світовим стандартам: тепле мілководне море, комфортні ракушечно-піщані пляжі, благоприємні сприятливі кліматичні умови, морські бризи, які несуть на узбережжя велику кількість чистого, збагаченого азоном, солями та мікроелементами повітря, запаси мінеральних вод та лікувальних грязей, вигідне географічне розташування. На узбережжі розташована велика кількість баз відпочинку та пансіонатів, які мають можливості та бажання прийняти туристів та забезпечити їм комфортний відпочинок.
Також завдяки розвинутій грецькій діаспорі район багатий й культурним життям. Традиційні танці, музика, свята, кухня греків вже давно стали невід’ємною частиною побуту місцевих мешканців. Це також дозволяє нам тісно співпрацювати та підтримувати економічні та культурні зв’язки із самою Грецією.
На території району розташована значна кількість пам’яток природи і найбільший з них – національний парк «Меотида», який створений Указом Президента №1099/2009 від 25.12.2009. До складу парку увійшли заказники загальнодержавного значення «Білосарайська Коса» та «Приазовський чапельник», пам’ятка природи місцевого значення «Соснові культури».
Тож запрошуємо всіх хто бажає гарно відпочити!

Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх