Результаты проверки состояния атмосферного воздуха в Доброполье

Переглядів: 1199 0 17.11.2018 в 11:30:39 Новини місцевої влади
Результаты проверки состояния атмосферного воздуха в Доброполье

В жовтні 2018 року за допомогою пересувної лабораторії в м. Добропілля працівниками Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації було перевірено стан атмосферного повітря по вулицям  Кисловодська, Слов'янська, Київська та проспект Перемоги.  Спостереження проводились на зміст оксиду вуглицю (СО), оксиду азоту (NO, NO2), сірчистого ангідриду (SO2), аміаку (NH3), пилу (загального та фракціям PM 10.0, PM 2.5), які входять до основного переліку речовин – забруднювачів. За результатами вимірювання складено протокол  (додається).

Слід відзначити, що головним забруднювачем в місті Добропілля є пил. Пил класифікують за його аеродинамічними властивостями, оскільки ці властивості визначають можливість перенесення та видалення часток з повітря. В  дослідженнях  використовують наступні розмірні фракції:

TSP – сума речовин у вигляді твердих суспендованих часток (мікрочастинки та волокна) або зважених часток, враховуються всі частки, що знаходяться в повітрі;

HV10 – речовини у вигляді твердих суспендованих часток (мікрочастинки та волокна) із аеродинамичним діаметром менше 10 мкм;

PV2.5 – речовини у вигляді суспендованих часток (мікрочастинки та волокна) із аеродинамічним діаметром менше 2,5 мкм.

Під час спостереження вміст забруднюючих речовин в долях ГДК м.р. був невисоким. Найбільші значення спостерігалися для пилу. Процес моніторингу атмосферного повітря буде продовжено.


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх